شاید برایتان جالب باشد جف بزوس (موسس بزرگترین فروشگاه آنلاین دنیا بنام آمازون) سالانه ۲۲/۶۰۰/۰۰۰/۰۰۰ (۲۲.۶ میلیارد) دلار برای واحد تحقیق و توسعه شرکت آمازون بودجه تخصیص می دهد. و این رقم در برخی شرکتها چندین برابر هزینه تولید و تبلیغات (با احتساب حقوق و دستمزد نیروهای انسانی درگیر در آنها) است.
رسالت واحد تحقیق و توسعه در حقیقت پژوهشی سیستماتیک است تا با توسعه دانش نظری و فنی موجود در سازمان، راهکارها و ابزارهایی نوین را به روشی خلاقانه و مبتکرانه تعریف و یا ایجاد کند.
اما تحقیق و توسعه واقعا به چقدر مفید است؟
خاطرتان هست در مرحله “تحقیقات بازار” چه می کردیم؟
“تحقیقات بازار مهمترین ویژگی تصمیم گیری در خصوص مسیر زندگی هر کسب و کار است که با تشخیص درست، آینده ای موفق را برای صاحبان آن رقم خواهد زد.”
و حتما به یاد دارید در مبحث “ارزیابی راهکارهای توسعه کسب و کار” به دنبال چه چیزی بودیم؟
“زمانی که ما شناخت خوبی از بازار گذشته و حال داشته باشیم می توانیم بازار آینده را پیش بینی کنیم.”
این همان فرآیند تحقیق (Research) + توسعه (Development) است 🙂
در قدم نخست محققین هر سازمان می کوشند تا به کمک علم داده کاوی (Data Mining) و بر اساس الگوریتم های بخصوصی آنچه تا کنون اتفاق افتاده را جمع بندی، گروه بندی، مرتب سازی و نهایتا با مقاصدی مشخص فیلتر کنند تا دریابند بر آن اساس، چه محصول یا خدمتی مورد نیاز جامعه فعلی و آینده است.
در قدم دوم دانشمندان که متخصصینی باتجربه و مشرف به علوم مرتبط با تولید یا ارائه خدمات موضوع کسب و کار هستند می کوشند تا کالایی برای آنچه نیاز مشتریان هدف را برطرف می کند اختراع یا راهکار جدیدی ابداع کنند.
و همانگونه که تاکسی های اینترنتی جای تاکسی های تلفنی را گرفتند، تاکسی های هوایی جای تاکسی های زمینی را می گیرند (هم اکنون شرکتی در عربستان سرویس تاکسی پرنده ارائه می کند!)
این یعنی تمدن. بی شک پیشرفت بشر مدیون نوآوری هایی است که به واسطه شناخت نیاز آیندگان دیروز که ما مردم امروز هستیم به دستان دانشمندان است.
فراموش نکنید اگر شرکت بزرگ و محبوبی همانند نوکیا به دست فراموشی سپرده شد به علت آن بود که با تکنولوژی و نیاز بازار همگام نشد و بر عکس آن اگر شرکت سامسونگ هم اکنون از اپل پیشی گرفته به این دلیل است که واحد تحقیق و توسعه فعال و کارآمدی دارد.
با دیگر خدمات مشاوره ای ما نیز آشنا شوید:
- آنالیز کسب و کار
- تحقیقات بازار
- عارضه یابی مسائل و مشکلات جاری کسب و کار
- ارزیابی راهکارهای توسعه کسب و کار
- تدوین استراتژی کسب و کار
- تدوین طرح تجاری کسب و کار (BP)
- تعریف، تنظیم و مدیریت فرآیند های کسب و کار (BPM)
- بررسی و ارائه راهکار جهت توسعه زیرساخت فنی مبتنی بر فناوری اطلاعات (IT)
- برنامه ریزی و رهبری منابع انسانی (HR)
- برنامه ریزی مراحل تولید محصول یا ارائه خدمات و ایجاد ارزش افزوده
- برنامه ریزی و استقرار واحد کنترل کیفیت (QC)
- برنامه ریزی و استقرار واحد تحقیق و توسعه بازار (R&D)
اگر فکر می کنید می توانیم برای کسب و کارتان مفید باشیم باعث افتخارمان خواهد بود تا با هماهنگی قبلی خدمتگزارتان باشیم:
ثبت سفارش آنلاین خدمات مشاوره کسب و کار