برنامه ریزی و استقرار واحد کنترل کیفیت (QC) چگونه انجام می شود؟

برنامه ریزی و استقرار واحد کنترل کیفیت (QC) چگونه انجام می شود؟

نقل قولی از بیل گیتس (بنیانگذار شرکت مایکروسافت) در این زمینه است که می گوید:
ناراضی ترین مشتریان شما، بزرگترین منبع یادگیری هستند.

دقیقا به همین سادگی! اگر شما مرجعی برای ارزیابی خروجی کارتان و در نهایت رضایت مشتریان نداشته باشید هرگز متوجه نخواهید شد چه خطایی باعث شد تا کسب و کار تان از هم بپاشد.

“فرآیند کنترل کیفیت” (Quality Control Process) یک فرآیند دائمی و ادواری است که در طول مراحل تولید کالا یا ارائه خدمات و حتی بعد از آن نیز انجام می شود.

واحد های کنترل کیفی در کارخانجات معمولا پیش از خروج کالا از بخش تولید مستقر می شوند، اینکار در شرکت های خدماتی عموما به طور میدانی و یا با ارائه گزارش کار (متنی، تصویری یا…) انجام می شود. اما مهمترین بخش از این چرخه نظر نهایی مشتریان است که معمولا در واحدی بنام صدای مشتری شکل می گیرد.

تکنیک تخصصی کنترل و حفظ کیفیت کالا یا خدمات، “کنترل کیفیت آماری” یا “Statistical Quality Control” و به اختصار SPC‌ نامیده می‌شود. در این روش، از شاخص‌هایی نموداری و چارت گونه با هدف شناسایی عوامل موثر بر کیفیت کالا یا خدمات خروجی استفاده می شود.

جالب است بدانید استقرار چهارچوب استانداردهای ISO (ایزو) همانند گواهینامه ایزو ۹۰۰۰-۲۰۱۵ بخشی از فعالیت‌های مدیریت کیفیت سازمان محسوب می‌شوند.

متخصصین و مشاورین کسب و کار همواره می کوشند علت بروز مشکلات و مسائل مخابره شده از سوی واحد کنترل کیفی یا صدای مشتریان را موشکافانه بررسی و به طور سیستماتیک برطرف کنند که در نهایت به تصحیح فرآیندهای سازمانی منجر می شود.

 

با دیگر خدمات مشاوره ای ما نیز آشنا شوید:

 

اگر فکر می کنید می توانیم برای کسب و کارتان مفید باشیم باعث افتخارمان خواهد بود تا با هماهنگی قبلی خدمتگزارتان باشیم:
ثبت سفارش آنلاین خدمات مشاوره کسب و کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *