حتما در خصوص رابطه بین عرضه و تقاضا قبلا شنیده اید، زمانی راه اندازی یک کسب و کار توجیه اقتصادی دارد که محصول تولید شده یا خدمات ارائه شده خریدارانی مشتاق داشته باشد. دانستن اینکه چه محصول یا خدمتی برای چه کسانی، در چه مکانی و در چه زمانی طرفدار دارد نیازمند تحقیقاتی است که به آن تحقیقات بازار می گویند تا به کمک آن میزان تقاضا و اصطلاحا کشش بازار بررسی شود.
البته همیشه هم به همین سادگی نیست! گاهی اوقات محصول تولید شده یا خدمت عرضه شده هیچ خریدار بالقوه ای ندارد زیرا اساسا کاربردی شناخته شده برای عموم ندارد.
به عنوان مثال زمانی که جیمز وات در سال ۱۷۶۴ قصد داشت موتور بخاری که ایده اختراعش به ذهنش خطور کرده بود را بسازد هیچ کس در ابتدا حاضر نشد بابت آن وسیله هزینه ای به او بپردازد تا سرانجام به کمک کارخانه دار ثروتمندی موتور بخارش را در سال ۱۷۶۹ ساخت.
آیا چون خریداری برای موتور جیمز وات نبود تولید آن محصول غیر منطقی بود؟ قطعا خیر. بنابراین متخصصینی که تحقیقات بازار را انجام می دهند لزوما نه به نیازهای دیروز و امروز بلکه به نیازهای فردای جامعه نیز باید توجه داشته باشند. چه بسا اگر ایده تاکسی های اینترنتی را ۱۰ سال پیش برای دوستمان تعریف می کردیم جوابی می گرفتیم که با وجود تاکسی های تلفنی اینکار بیهوده است و… اما می بینید که واقعیت غیر از این است.
تحقیقات بازار مهمترین ویژگی تصمیم گیری در خصوص مسیر زندگی هر کسب و کار است که با تشخیص درست، آینده ای موفق را برای صاحبان آن رقم خواهد زد.
با دیگر خدمات مشاوره ای ما نیز آشنا شوید:
- آنالیز کسب و کار
- تحقیقات بازار
- عارضه یابی مسائل و مشکلات جاری کسب و کار
- ارزیابی راهکارهای توسعه کسب و کار
- تدوین استراتژی کسب و کار
- تدوین طرح تجاری کسب و کار (BP)
- تعریف، تنظیم و مدیریت فرآیند های کسب و کار (BPM)
- بررسی و ارائه راهکار جهت توسعه زیرساخت فنی مبتنی بر فناوری اطلاعات (IT)
- برنامه ریزی و رهبری منابع انسانی (HR)
- برنامه ریزی مراحل تولید محصول یا ارائه خدمات و ایجاد ارزش افزوده
- برنامه ریزی و استقرار واحد کنترل کیفیت (QC)
- برنامه ریزی و استقرار واحد تحقیق و توسعه بازار (R&D)
اگر فکر می کنید می توانیم برای کسب و کارتان مفید باشیم باعث افتخارمان خواهد بود تا با هماهنگی قبلی خدمتگزارتان باشیم:
ثبت سفارش آنلاین خدمات مشاوره کسب و کار