چگونه یک استراتژی بازاریابی مستقیم بسازیم؟

چگونه یک استراتژی بازاریابی مستقیم داشته باشیم؟

هر روز، ما با یک کمپین بازاریابی مستقیم روبرو می شویم. ولی ممکن است از آن اطلاع نداشته باشیم. در این مقاله، مزایای استراتژی بازاریابی مستقیم، نحوه عملکرد و مزایای استفاده از آن را خواهید آموخت.

به شما پیشنهاد می کنیم قبل از مطالعه این مقاله، از مطلب “چگونه یک برنامه بازاریابی مناسب داشته باشیم؟” غافل نشوید.

بازاریابی مستقیم چیست؟

بازاریابی مستقیم نوعی تبلیغات است که در آن سازمان‌ها از طریق رسانه‌های مختلف از جمله پیام‌های متنی، ایمیل، وب‌سایت‌ها، تبلیغات آنلاین و آگهی‌ها مستقیماً با مشتریان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این استراتژی، واسطه ها یا تبلیغات تلویزیونی را دور می زند و در عوض مستقیماً به سمت مصرف کننده در حرکت است.

مزایای بازاریابی مستقیم

چندین مزیت کلیدی برای اجرای استراتژی بازاریابی مستقیم وجود دارد:

  • پیام های شخصی شده: با بازاریابی مستقیم، می توانید پیام های بسیار شخصی سازی شده را به جمعیت هدف خود ارسال کنید و احتمال تاثیرگذاری بر روی آنان را افزایش دهید.
  • افزایش بازگشت سرمایه: از آنجایی که بازاریابی مستقیم بسیار هدفمند و خاص است، اغلب بازگشت سرمایه بیشتری نسبت به بازاریابی غیرمستقیم دارد.
  • قابل اندازه‌گیری: این رویکرد همچنین قابل اندازه‌گیری است، یعنی به شما امکان می‌دهد آگاهی ارزشمندی در مورد اینکه چه کاری مؤثر بوده، چه کاری انجام نشده و چه کاری در آینده بهتر است انجام دهید، به دست می آورید.

استراتژی بازاریابی مستقیم

چگونه یک استراتژی بازاریابی مستقیم ایجاد کنیم؟

اکنون که مزایای بازاریابی مستقیم را می دانید، زمان آن رسیده است که یاد بگیرید چگونه یک استراتژی بازاریابی مستقیم داشته باشید. در اینجا مراحلی مفید را برای شما بازگو کرده ایم:

۱. بازار هدف خود را مشخص کنید

ایجاد یک استراتژی بازاریابی مستقیم ممکن است کمی دلهره آور باشد؛ اما گام اول همیشه شناسایی بازار هدف است.

این کار به شما کمک می کند تا تعیین کنید از چه نوع رسانه ای و پیامی برای کمپین خود استفاده کنید.

با این سوال شروع کنید که مشتری ایده آل شما کیست؟ جمعیت آنها چقدر است؟ چه چیزی را دوست دارند و چه چیزی را دوست ندارند و چه چیزی آنها را تحریک می کند؟

به خاطر داشته باشید که بازار هدف شما نباید همه مردم باشند. در واقع، هر چه شما خاص تر باشید، استراتژی شما بهتر خواهد بود؛ زیرا با نوع خاصی از مصرف کننده معروف می شوید.

با محدود کردن تمرکز خود بر روی همه مشتریان، می توانید ارتباط قوی تری با مخاطبان خود ایجاد کنید و نتایج بهتری را از تلاش های بازاریابی خود داشته باشید.

هنگامی که درک خوبی از بازار هدف خود داشتید، می توانید شروع به ایجاد یک استراتژی بازاریابی کنید که مستقیماً به مخاطبان منتقل شود.

۲. در مورد رقابت خود تحقیق کنید

هنگامی که می دانید بازار هدف شما چه کسی است، وقت آن است که در مورد نحوه رقابت خود تحقیق کنید. این کار نقطه شروع خوبی برای ایجاد کمپین است.

ببینید رقبا چه نوع کمپین های بازاریابی مستقیم را اجرا می کنند و چه مزیت هایی برای آنان دارد.

طرز کار آنها چیست؟ چه چیزی را می توان بهبود بخشید؟ درک نقاط قوت و ضعف آنها به شما کمک می کند تا استراتژی قوی تری برای خود ایجاد کنید.

از آنجا، شما با طوفان فکری متوجه می شوید که چگونه می توانید آن را بهتر کنید.

استراتژی بازاریابی مستقیم

۳. کانال های بازاریابی مستقیم خود را انتخاب کنید

یکی از مهم ترین مراحل هنگام طراحی استراتژی بازاریابی مستقیم، انتخاب کانال های مناسب است.

گزینه های مختلفی وجود دارد که هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. برای بهترین انتخاب، باید مخاطبان هدف، بودجه و اهداف خود را در نظر بگیرید.

برخی از کانال های رایج بازاریابی مستقیم عبارتند از:

  • پست الکترونیک
  • رسانه های اجتماعی
  • پیام های متنی
  • وب سایت ها / صفحات فرود
  • تبلیغات چاپی (روزنامه ها، مجلات)

یکی از گزینه های محبوب، بازاریابی ایمیلی است. این کار می تواند راهی موثر برای دسترسی سریع و نسبتا ارزان به تعداد زیادی از مردم باشد.

با این حال، متمایز شدن ایمیل ارسالی شما ممکن است دشوار باشد و همیشه این خطر وجود دارد که پیام شما نادیده گرفته شده و یا حذف شود.

گزینه دیگر پست مستقیم است. این کار می تواند یک راه شخصی تر برای دستیابی به مخاطبان هدف شما باشد و اگر به درستی انجام شود می تواند بسیار موثر باشد.

با این حال، ممکن است گران‌تر از روش‌های دیگر باشد و هیچ تضمینی وجود ندارد که پیام شما دیده شود.

در نهایت، بهترین راه برای انتخاب کانال های بازاریابی مستقیم، این است که گزینه های مختلف را آزمایش کنید و ببینید چه چیزی برای کسب و کار شما بهتر و مناسب تر است.

هیچ راه حلی یکسانی برای همه وجود ندارد؛ بنابراین از امتحان کردن کار جدید نترسید.

۴. پیشنهاد خود را توسعه دهید و دارایی های خود را ایجاد کنید

پیشنهاد شگفت انگیز شما باید در بازار هدف تلیغ شود. این پیشنهاد می تواند یک تخفیف، دوره آزمایشی رایگان یا چیز دیگری باشد.

هر چه که باشد، مطمئن باشید ارزشمند و مرتبط با بازار هدف شما است؛ بعد از آن، می توانید به سمت ایجاد دارایی های خود بروید.

از آگهی، ایمیل، بروشور یا موارد دیگر در کمپین خود استفاده کنید. اگر بودجه ای برای استخدام یک طراح ندارید، از ابزارهایی مانند Canva برای ساخت یک پوستر با کیفیت بالا استفاده کنید.

چگونه یک استراتژی بازاریابی مستقیم بسازیم؟

۵. آزمایش، اندازه گیری و پالایش

هنگامی که کمپین بازاریابی مستقیم خود را راه اندازی کردید، بهتر است برای اطمینان از اثربخشی، آن را اصلاح، آزمایش و اندازه گیری کنید.

امروزه، بازاریابان مستقیم به انبوهی از داده ها دسترسی دارند که می توان از آنها برای سنجش موفقیت کمپین ها استفاده کرد.

با تجزیه و تحلیل این داده ها، می توانید رویکرد خود را بهینه کنید و نتایج خود را بهبود بخشید.

شما باید بر روی تعداد کاربرانی که جذب شده اند و کسانی که از این چرخه خارج شده اند، تمرکز کنید. با این کار نقطه اصطکاک کار خود را متوجه خواهید شد.

نمونه های بازاریابی مستقیم

در اینجا چند نمونه از بازاریابی مستقیم را برای شما بررسی کرده ایم:

  • ارسال یک کارت پستال از طریق پست که شامل تخفیف برای محصولات است.
  • دریافت ایمیل از یک خرده فروش آنلاین با پیشنهاد ویژه برای مشترکین.
  • پیامکی از یک شرکت تلفن همراه در مورد یک طرح جدید.

همانطور که می بینید، بازاریابی مستقیم ممکن است اشکال مختلفی داشته باشد. نکته مهم این است که رسانه مناسب را برای بازار هدف خود انتخاب کنید و کاری را از طریق آن انجام دهید که ارزشمند بوده و مخاطبان زیادی را جذب کند.

اگر به دنبال راهی مقرون به صرفه برای رسیدن به بازار هدف خود هستید، بازاریابی مستقیم یک گزینه عالی است.

با کمی برنامه ریزی و خلاقیت، می توانید یک کمپین بازاریابی مستقیم ایجاد کنید که نتایج قابل قبولی از آن حاصل شود.

بازاریابی دیجیتال چیست؟

به عمل فروش محصولات و خدمات از طریق کانال هایی مانند رسانه های اجتماعی، سئو، ایمیل و اپلیکیشن های موبایل بازاریابی دیجیتال می گویند. اصولاً دیجیتال مارکتینگ، نوعی از بازاریابی است که از طریق دستگاه های الکترونیکی انجام می شود.

جالب است بدانید، می توان آن را به صورت آنلاین و آفلاین انجام داد و در واقع، هر دو نوع برای یک استراتژی بازاریابی دیجیتالی جامع، مهم هستند.

بازاریابی دیجیتال انواع مختلفی دارد؛ به عنوان مثال: بازاریابی موتورهای جستجو، تبلیغات کلیکی گوگل، بازاریابی شبکه های اجتماعی، بازاریابی محتوا، بازاریابی تلفن همراه و … را شامل می شود.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

این نوع بازاریابی یکی از بهترین انواع بازاریابی دیجیتال است؛ چون همان طور که می دانید، تقریبا همه افراد در یک جامعه به شبکه های اجتماعی دسترسی دارند و استفاده از آن بسیار فراگیر شده است. کانون تبلیغات پاسارگاد به سادگی امکان بازاریابی شبکه های اجتماعی را برای شما عزیزان فراهم کرده است. مفتخریم به شما اعلام کنیم این بازاریابی در فیس بوک، اینستاگرام، واتس اپ، تلگرام، لینکدین و توییتر قابل اجرا است.

بازاریابی دیجیتال

بازاریابی موتورهای جستجو (گوگل)

این نوع بازاریابی به صورت رایگان و پولی انجام می‌شود. در نوع رایگان شما با بهینه‌سازی و سئو سایت خود، رنک و رتبه آن را افزایش می دهید. لازم به ذکر است، تکنیک‌های سئو هر روز درحال تغییر است و شما باید روزانه اطلاعات خود را بالا ببرید. در کانون تبلیغات پاسارگاد ما خدمات بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO) و تبلیغات کلیکی در موتورهای جستجو و پلتفرم های وابسته به آن (PPC) را برای شما مخاطبان عزیز فراهم کرده ایم.

ارسال پیام های تبلیغاتی

ارسال انبوه پیام های تبلیغاتی در این شرکت از طریق پیامک متنی، پیام صوتی و ایمیل های تبلیغاتی صورت می گیرد. این نوع بازاریابی به علت اینکه بسیار سریع و به صرفه است، ارتباط با مشتری را بهبود می‌بخشد. به طور کلی بازاریابی به وسیله ارسال پیام های تبلیغاتی، بسیار وسیع و نامحدود است و کسب و کارها در هر حوزه باتوجه به نیاز و هدف خود از آن استفاده می‌کنند.

 

 

منبع: How to Build a Robust Direct Marketing Strategy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *