مزایای سبک مدیریت بر اساس اهداف

مزایای سبک مدیریت بر اساس اهداف چیست؟

شما همیشه به عنوان یک رهبر، انتظاراتی از تیم خود دارید و می خواهید عملکرد و کارایی همکاران خود را به خوبی بررسی کنید. در این نوشته می خواهیم به شما بگوییم، رویکرد مدیریت بر اساس اهداف (MBO) می تواند به شما در مدیریت موثر تیم، کمک شایانی کند.

در ابتدا بهتر است بدانید وقتی اهداف سازمانی به کارکنان ابلاغ نشود، آنها نمی توانند انتظارات را برآورده کنند. این رویه منجر به مدیریت خرد می شود و این باعث می شود کارکنان به نتایج کار شما اعتماد نداشته باشند.

با گذشت زمان، این روش، رضایت شغلی را از بین می برد و نرخ جابجایی را افزایش می دهد زیرا کارمندان به دنبال محلی برای پیشرفت هستند.

اگر این وضعیت در سازمان شما به وجود آمد، وقت آن رسیده است که سبک رهبری خود را تغییر دهید. چقدر از دانش کارکنان خود استفاده می کنید؟ آیا برای تقویت مهارت های کارمندان تلاش می کنید؟ در غیر این صورت، مدل رهبری شرکت خود را به مدیریت بر اساس اهداف تغییر دهید و منتظر نتایج درخشان آن باشید.

قبل از بررسی این نوع سبک مدیریتی، به شما پیشنهاد می کنیم از مطالعه مقاله “۵ عملکرد مهم مدیریت منابع انسانی” غافل نشوید.

مدیریت بر اساس اهداف چیست؟

اصطلاح “مدیریت بر اساس اهداف” شامل اهداف ملموس یک کارمند برای دستیابی به اهداف سازمان است.

مدیریت بر اساس اهداف چیست؟

هدف مدیریت بر اساس اهداف چیست؟

مدیریت بر اساس اهداف اطمینان حاصل می کند که کارکنان در مورد نقش ها و مسئولیت های خود اطلاعات کافی دارند و نقش تاثیرگذار برای پیشرفت سازمان را درک می کنند. این کار نه تنها نقش آنها را روشن می کند، بلکه حس می کنند برای هدفی مشخص تلاش می کنند؛ زیرا فرمول نحوه تأثیرگذاری بر سازمان را به دست آورده اند.

در مشاغلی که کارمندان نمی دانند هرکدام روی چه چیزی کار می کنند، شانس کمتری برای موفقیت وجود دارد. وقتی کارمندان نمی توانند تلاش بالا دستی های خود را مشاهده کنند، به راحتی ناامید می شوند. هدف مدیریت بر اساس اهداف، شکستن این دیوارها برای شفافیت خالص در سراسر سازمان است.

نمونه های مدیریت بر اساس اهداف

اگر این مطلب برای شما جالب است، ممکن است احتیاج به بررسی نمونه های بیشتر داشته باشبد.

اهداف هر سازمانی، ممکن است بسته به صنعت، محصول و شرکت، متفاوت باشد. در این بخش ۳ نمونه را باهم بررسی خواهیم کرد:

نمونه های مدیریت بر اساس اهداف در فروش

چرخه فروش را از چهار ماه به دو ماه کاهش دهید.
میانگین فروش را افزایش دهید.
مشتری های جدید را در یک دوره زمانی خاص جذب کنید.

مثال های بازاریابی مدیریت بر اساس اهداف

افزایش لایک شبکه های اجتماعی تا ۴۰ درصد.
زمان صرف شده در وب سایت را پنج دقیقه افزایش دهید.
۵۰۰ مشتری جدید در ماه جذب کنید.
در ۵ رسانه تبلیغات انجام دهید.

خدمات مشتری مدیریت بر اساس اهداف

زمان تماس را به کمتر از پنج دقیقه کاهش دهید.
افزایش رضایت مشتری تا ۳۰ درصد.
کاهش تماس با مدیر از طرف مشتریان تا ۱۰٪.

نمونه های مدیریت بر اساس اهداف منابع انسانی

افزایش نرخ نگهداری تا ۱۵ درصد.
اجرای یک برنامه آموزشی رهبری برای کارکنان.
افزایش رضایت کارکنان تا ۳۰ درصد.

مدیریت بر اساس اهداف در سازمان

مزایا و معایب مدیریت بر اساس اهداف

مثل هر سبک، مدیریت بر اساس اهداف هم جوانب مثبت و منفی دارد. بیایید نگاه دقیق تری داشته باشیم:

مزایا

  • کارمندان می توانند تأثیر خود را بر کل شرکت درک کرده و قدردانی کنند.
  • انتظارات به وضوح بیان شده و رتبه بندی، بر اساس نتایج کارکرد هر کارمند است.
  • کارمندان می دانند که موفقیت چگونه است و برای رسیدن به آن چه کاری باید انجام دهند.
  • کار تیمی بهبود می یابد.
  • کارمندان می دانند مسئولیت ها و وظایفشان نادیده گرفته نمی شود.

معایب

  • ممکن است مدیران بیش از حد به سبک مدیریت بر اساس اهداف تکیه کنند. بهتر است بدانید این سبک در حالی که می تواند سازمان شما را متحول کند، همیشه مناسب نیست.
  • با تأکید بیش از حد بر اهداف و مقاصد، جنبه‌های غیرقابل اندازه‌گیری محیط کار (مانند کار تیمی، تعاملات مثبت با مشتری و …) ممکن است کمتر مورد ارزیابی قرار گیرند.
  • با تمرکز مداوم بر اعداد و معیارها، کارمندان ممکن است در مورد عملکرد خود اضطراب داشته باشند که می تواند اوضاع را بدتر کند.

همانطور که متوجه شدید، مدیریت بر اساس اهداف می تواند به سازمان شما کمک کند تا در مسیر درست حرکت کنید. با این حال این سبک، برای هر چالشی که سازمان شما ممکن است با آن مواجه شود، درمان قطعی نیست. بیایید نگاهی دقیق تری به نحوه استفاده از این سبک رهبری برای اثربخشی بهینه بیندازیم.

چگونه سبک مدیریت بر اساس اهداف را در سازمان خود بگنجانیم؟

باید نحوه پیاده سازی سبک مدیریت بر اساس اهداف (MBO) را در شرکت خود مرور کنیم.

مراحل MBO

اهداف خود را مشخص کنید:

می خواهید شرکت به چه چیزی و در چه دوره زمانی دست یابد؟ این اهداف را باید با همه افراد در سازمان خود به اشتراک بگذارید.

ایجاد و برقراری ارتباط با اهداف کارکنان

نقش کارکرد و مسولیت های کارمند شما در اهداف سازمان چیست؟ پاسخ به این سوال به شما امکان می دهد تا اهداف خاصی را برای کارمندان خود ایجاد کنید.

نظارت بر عملکرد و پیشرفت کارمندان

عملکرد کارکنان خود را به طور منظم بررسی کنید. آیا آنها مانع پیشرفت سازمان هستند؟ آیا به طور پیوسته برای رسیدن به یک هدف بزرگتر کار می کنند؟

ارزیابی عملکرد کارکنان

بدون بررسی منظم عملکرد، نمی توانید تغییرات عملکرد کارمندان را بررسی کنید.

ارائه بازخورد

اگر کارمندان خوبی دارید، آنها را تشویق کنید. شما می توانید این کار را به صورت خصوصی یا عمومی برای الهام بخشیدن به دیگران انجام دهید. اگر آنها انتظارات شما را برآورده نمی کنند، این بازخورد را به صورت خصوصی به آنها بگویید و آنها را در مقابل همکارانشان تحقیر نکنید. شما همچنین باید اقداماتی را برای بهبود عملکرد آنها انجام دهید.

اگر کارمندان به اهداف خود نمی رسند، ممکن است به این دلیل باشد که آن اهداف به آنها به درستی ابلاغ نشده باشد، یا ابزار مناسبی برای انجام آنچه مورد انتظار هستند ندارند.

برای ارزیابی اینکه آیا یکی از این عوامل نقش دارد یا خیر، گفتگو کنید و سپس هر کاری را که برای اصلاح وضعیت لازم است انجام دهید.

سبک مدیریت بر اساس اهداف در یک سازمان

بعد از انجام این مراحل، می توانید یک سبک مدیریتی موفق را بر اساس اهداف خود، پیاده سازی کنید و شاهد بهبود عملکرد تیم خود باشید. این سبک برای یک محیط فروش و همچنین خدمات مشتری یا هر بخش دیگری در یک سازمان اثربخش است.

وقتی زمان الهام بخشیدن به تیم خود و دمیدن روح جدید به سازمان شما فرا می رسد، مدیریت بر اساس اهداف را در فرهنگ شرکت خود بگنجانید. ممکن است تعجب کنید که کارکنان شما چطور با این سیستم جدید برخورد می کنند. هنگامی که آنها انتظارات شما را درک می کنند، بهتر آنان را برآورده می کنند.

شایان ذکر است، کانون تبلیغات پاسارگاد با ارائه خدمات مشاوره تخصصی کسب و کار مفتخر است شما را در توسعه کسب و کارتان همراهی کند.

همچنین برای مدیریت سازمان یا شرکت خود می توانید از خدمات پیاده سازی و استقرار سیستم های مدیریت کسب و کار که توسط کانون تبلیغات پاسارگاد برای شما طراحی و برنامه ریزی می شود، استفاده کنید.

 

 

منبع: MBO (Management by Objectives): Everything You Need to Know

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *