راهنمای کامل انتشار اپلیکیشن موبایل در گوگل پلی google play در اندروید

راهنمای کامل انتشار اپلیکیشن موبایل در گوگل پلی

گوگل پلی که ابتدا با اسم اندروید مارکت ارائه شد، فروشگاه رسمی گوگل برای خرید و فروش بازی، اپلیکیشن و دیگر محتوای مربوط به دستگاه‌های اندروید است. در این مقاله سعی کردیم به تمامی سوالات شما در مورد Google Play یا همان پلی استور پاسخ دهیم و شما را برای پیدا کردن محتوای خوب در گوگل پلی راهنمایی کنیم.

به طور کلی در این مقاله قصد داریم بگوییم گوگلی پلی چیست و چه خدماتی را به کاربرانش ارائه می‌ دهد؟

گوگل پلی فروشگاه و پورتال رسمی اندروید است و اپلیکیشن های بی‌شماری را برای کاربران گوشی‌های اندرویدی فراهم می‌کند.

گوگل پلی استور با تلفیق مارکت اندروید و سرویس‌های دیجیتالی دیگری مانند گوگل موزیک و گوگل ایبوک استور عرضه شد و امروز در ۱۹۰ کشور مختلف در دسترس است.

شما از چه طریقی برنامه‌ها، بازی‌ها و اپلیکیشن‌های گوشی اندروید خود را نصب و به روز رسانی  می‌کنید؟

آنچه مسلم است این که از اپ‌های داخلی یا از گوگل پلی، برای دانلود برنامه‌های مورد نظر خود استفاده خواهید کرد.

اگر این نوشتار را تا آخر بخوانید با گوگل پلی، خدمات و نحوه فعال و شارژ کردن اکانت آن آشنا خواهید شد.

گوگل پلی (Google Play) چیست؟

همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد گوگل پلی، فروشگاه اصلی و رسمی اندروید است که با استفاده از آن می‌توانید به صدها برنامه، بازی، موسیقی، کتاب و … دسترسی داشته باشید و اپلیکیشن‌های گوشی همراه خود را نصب کنید.

گوگل پلی به گوگل اپ استور نیز معروف است.

گوگل پلی (Google Play) به‌صورت پیش‌فرض روی تمام گوشی‌هایی که از سرویس‌های موبایلی گوگل استفاده می‌کنند، نصب شده است.

شما می‌توانید آن را روی دستگاه‌هایی که از سیستم عامل کروم استفاده می‌کنند، مثل کروم‌بوک و کروم‌باکس نیز نصب کنید.

اگر با رابط وب گوگل پلی، نرم‌افزار یا بازی خریداری کنید، می‌توانید تعیین کنید که این نرم‌افزار بر روی چه دستگاه‌هایی نصب شود.

بسیاری از اپلیکیشن‌های گوگل پلی، به صورت رایگان و برخی دیگر پرمیوم هستند.

البته بعضی از اپ‌های آن هم دارای تبلیغات یا خرید درون برنامه‌ای نیز هستند که برای استفاده از آن‌ها، باید هزینه‌ای پرداخت کنید.

برای پرداخت هزینه، می‌توانید از گیفت کارت گوگل پلی استفاده کنید.

گوگل پلی چه خدماتی را به کاربر ارائه می‌دهد؟

سوال بسیاری از کاربران که قصد داریم در این قسمت از مقاله به آن بپردازیم این است که ؛خدمات و مزیت های گوگل پلی چیست و چرا اهمیت دارد؟

اول از همه به ۴ مورد مهم به اختصار اشاره خواهم کرد و در ادامه جزئیات را بررسی می کنیم:

  • مناسب برای کاربران موبایل: امکان رتبه بندی و نظر سنجی اپ‌های مختلف، توسط کاربران وجود دارد.
  • اتصال امن: اتصال به گوگل پلی، دارای امنیت بالایی است و تمام محتوای آن توسط گوگل پلی پروتکت (Google Play Protect) بررسی و از آسیب ویروس‌ها جلوگیری می‌شود.
  • رایگان بودن اکثر اپلیکیشن‌ها: تقریبا ۹۶ درصد از اپلیکیشن‌های گوگل پلی رایگان هستند.
  • ایجاد محلی برای اپلیکیشن‌های توسعه دهندگان: امکان ایجاد فرصت شغلی برای توسعه‌دهندگان در جهت اشتراک اپلیکیشن‌های خود را فراهم می‌کند.

این نکته مهم را فراموش نکنیم که بسیاری از اپلیکیشن‌های گوگل پلی، برای کاربران ایرانی قابل استفاده نیستند؛ مثل یوتیوب، کلش اف کلنز و… که کاربران ایرانی برای استفاده از آن‌ها باید از آی پی غیر ایرانی استفاده کنند.

چگونه گوگل پلی را فعال کنیم؟

مطمئنا برای استفاده از خدمات و دانلود اپلیکیشن‌ها، بعد باز کردن برنامه، اول باید اکانت گوگل خودتون را لاگین کنید.

از آنجایی که گوگل پلی دارای ورژن‌های متفاوتی است، پس باید حتما ورژن متناسب با گوشی همراه خود را از سایت‌های معتبر و مرجع دانلود کنید، سپس مراحل زیر را برای فعال کردن گوگل پلی انجام دهید.

  1. برای نسخه‌های قدیمی اندروید به تنظیمات گوشی همراه خود بروید و installing from unknown sources را فعال کنید و سپس پیغام مبتنی بر نصب برنامه را تایید کرده و منتظر بمانید تا گوگل پلی روی گوشی همراه شما نصب گردد.
  2.  در صورتی که سیستم عامل گوشی همراهتان، اندروید ۱۰ به بالا است، بعد از رفتن به تنظیمات، روی Apps & notification کلیک کنید. در این قسمت لیست برنامه‌های نصب شده روی تلفن همراه خود را می‌بینید. روی یکی از آن‌ها مثلا google Chrom کلیک کنید و به قسمت Advanced بروید و گزینه Install unknown apps را انتخاب کنید. سپس APK برنامه را باز کرده و روی Install کلیک کنید. در نهایت گزینه Install unknown app را در قسمت تنظیمات گوشی غیرفعال کنید.

نحوه شارژ اکانت گوگل پلی

همانطور که گفته شد، گوگل پلی یکی از بزرگترین فروشگاه‌های اپ است که دارای انواع بازی، فیلم، موزیک و … است.

همچنین گوگل پلی دارای دو ورژن تحت وب و موبایل است که با ایجاد و ساخت اکانت آن و شارژ کردن حساب خود می‌توانید به خرید برنامه‌های پرمیوم و خریدهای درون برنامه‌ای بپردازید.

انتشار اپلیکیشن موبایل در گوگل پلی Google Play اندروید

فراهم بودن بستری که نیازهای ما مثل دانلود اپلیکیشن، موزیک، فیلم و کتاب را یکجا بر طرف کند، بسیار خوشایند است.

اگر یک دستگاه اندروید داشته باشیم، باید حتما این بستر را بشناسیم و استفاده کنیم.

اکانت دولوپر گوگل پلی چیست؟

اکانت دولوپر یا توسعه‌دهنده گوگل، مربوط به سرویس انتشار اپلیکیشن‌های اندرویدی در گوگل پلی است. حساب دولوپری گوگل با حساب گوگل تفاوت دارد و شما به صورت رایگان نمی‌توانید از تمام امکانات اکانت توسعه‌دهنده گوگل استفاده کنید.

شما بعد از ساخت اکانت دولوپری گوگل، می توانید اپلیکیشن‌های خود را در google play منتشر و درآمد دلاری کسب کنید.

اهمیت اکانت دولوپر گوگل

شما هم می‌توانید روش‌های کسب دلار رایگان را امتحان کنید و هم از استعدادتان بهره ببرید! برای کسب درآمد از طریق اینترنت روش‌های مختلفی وجود دارد. فقط نیاز است که کمی دانش برنامه‌نویسی داشته باشید تا با توسعه یک اپ به درآمد ارزی برسید.

تبلیغات اپلیکیشن یکی از روش‌های بازاریابی آنلاین است که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. شما می‌توانید با توسعه یک برنامه و انتشار آن در گوگل پلی و یا اپ استور، از طریق گوگل ادموب تبلیغ پذیرفته و در برنامه‌تان نمایش دهید؛ اما برای دریافت هزینه از این طریق به اکانت دولوپر گوگل و گوگل ادسنس نیاز دارید.

مزایای ساخت اکانت دولوپر گوگل پلی چیست؟

هر چه قدر شما اپلیکیشن خود را در مارکت گسترده‌تری منتشر کنید، بدون شک افراد بیشتری از آن استفاده خواهند کرد.

بعضاً به دلیل تحریم‌های اعمال شده و مشکلات ساخت اکانت دولوپری گوگل، توسعه‌دهندگان تصمیم می‌گیرند که در مارکت‌های داخل کشور فعالیت کنند و قید حساب گوگل را بزنند.

البته که مارکت‌های داخلی زمینه مناسبی برای معرفی اپلیکیشن است؛ ولی دایره کاربران محدودتری داشته و شما نمی‌توانید درآمد دلاری کسب کنید. به همین دلیل انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی به دلیل گستردگی زیاد و کسب درامد دلاری، مزیت بسیار بزرگی محسوب می‌شود.

مراحل ساخت اکانت دولوپر گوگل Google Developer

آموزش ساخت اکانت دولوپر گوگل پلی

همانطور که گفتیم، اکانت دولوپر گوگل با حساب گوگل که شامل Gmail است، تفاوت دارد.

در ابتدا وارد وب‌سایت گوگا پلی شده و بعد از وارد کردن اطلاعاتی مانند (Public Developer name، Secondary contact email address، Contact phone number) و پذیرفتن قوانین گوگل، وارد صفحه پرداخت شوید.

پرداخت در گوگل از طریق ویزا و مسترکارت امکان پذیر است.

تا این مرحله شما قادر به انتشار رایگان اپلیکیشن هستید،‌ درصورتی که تمایل دارید App پولی منتشر کنید و یا پرداخت‌های درون برنامه‌ای داشته باشید باید اکانت Merchant تهیه کنید که در ادامه مراحل آن ذکر شده است.

  • داخل بخش Play Console شوید.
  • گزینه Download Reports –Financial را انتخاب کنید.
  • بر روی گزینه Set up a merchant account now کلیلک کنید.
  • در نهایت بر روی Create بزنید.

مراحل ساخت گوگو دولوپر در گوگل پلی سیستم عامل اندروید

تمام موارد گفته شده در صورتی است که مدارک کافی را برای ارائه داشته باشید، به دلیل تحریم‌های اعمال شده ساخت اکانت دولوپر گوگل پلی با هویت ایرانی امکان پذیر نیست؛ به همین دلیل در راه دوم مواردی را برای دور زدن تحریم بیان خواهیم کرد.

راه دوم ساخت اکانت دولوپر گوگل پلی

مرحله اول: سایت های ارائه خدمات ارزی

برای نقد کردن درآمد خود و استفاده از حساب دولوپر گوگل، شما باید یک حساب ارزی برای خود داشته باشید و به گوگل معرفی کنید.

مرحله دوم: ساخت جیمیل

برای اینکه هویت خود را به عنوان یک ایرانی به گوگل معرفی نکنید، باید شماره‌ای که برای ساخت جیمیل خود وارد می‌کنید، پیش شماره ایران نباشد.

برای این کار باید از سایت‌های ارائه دهنده شماره مجازی، یک شماره مجازی (کشورهای اکراین، آمریکا و…) تهیه کنید و جیمیل جدیدی با شماره گرفته شده بسازید که بتوانید برای افتتاح حساب ارائه دهید.

مرحله سوم: ورود به کنسول گوگل پلی

به دلیل حساسیت گوگل روی آی‌ پی، بهتر است برای ورود به کنسول گوگل پلی از آی‌ پی ثابت استفاده کنید؛ مثلا فیلتر شکن با آی‌پی آمریکا یا VPS که البته VPS مناسب‌تر است.

مدیریت کاربران و نحوه دسترسی آن‌ها

برای اینکه تعیین کنید چه افرادی و تا چه حدی به قابلیت‌های حساب کاربری شما دسترسی دارند، می‌توانید از گزینه Google Play invitation استفاده کنید. برای انجام این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • وارد کنسول پلی شوید.
  • گزینه تنظیمات یا Settings  را انتخاب نمایید.
  • گزینه Users & permission را انتخاب کنید تا اجازه کاربری صادر شود.
  • با استفاده از گزینه Role ، نقش هر کاربر و میزان دسترسی وی به حساب را مشخص نمایید. به عنوان مثال تعیین کنید که به همه برنامه‌های حساب شما دسترسی داشته باشند یا تنها یکی. برای اضافه کردن یک اپ به جدول کاربر، می‌توانید از گزینه Add an app استفاده کنید.

نکته اول: با استفاده از اکانت دولوپر گوگل، تنها حق انتشار برنامه در گوگل پلی را خواهید داشت. بنابراین اگر قصد کسب درآمد از طریق برنامه اندروید را دارید، باید این اکانت را افتتاح کنید.

نکته دوم: با هر آدرس جیمیل، تنها می‌توانید یک اکانت دولوپر گوگل ایجاد کنید.

نکته سوم: بدون این اکانت به هیچ وجه نمی‌توانید کسب درآمد از طریق اپلیکیشن داشته باشید.

نکته چهارم: افتتاح این حساب به هیچ وجه رایگان انجام نمی‌شود.

۳نکته کاربردی اکانت گوگل دولوپر

گوگل دولوپر یکی از پرکاربرد ترین و فراگیر ترین سرویس های گوگل است.

این پلتفرم برای انتشار و عرضه انواع نرم افزار های تلفن همراه، راه مناسبی برای کسب درآمد آنلاین است.

انتشار اپلیکیشن موبایل در گوگل پلی Google Play اندروید

امکان استفاده از این برای برنامه نویس های ایرانی حتی بهتر هم هست. چرا که درآمد کسب شده از این سرویس به صورت ارزی است.

به دلیل تحریم های وضع شده علیه ایران، امکان استفاده از این سیستم برای شهروندان ایرانی وجود ندارد. اگرچه با فراهم آوردن شرایط خاصی امکان ساخت اکانت دولوپر در ایران نیز وجود دارد، اما نکات بسیار مهمی هست، که در راستای حفظ این اکانت باید رعایت شوند.

استفاده از VPN  اختصاصی

زمانی که از حساب دولوپر خود استفاده می کنید، باید به VPN متصل باشید. اطمینان داشته باشید این وی پی ان ارتباط شما را ناگهانی قطع نکرده و به آی پی جدیدی متصل کند.

در صورتی که اتصال اینترنت شما ضعیف است و ممکن است وی پی ان شما قطع شود، بهتر است از VPS استفاده نمایید. وی پی ان خود را از سرویس های پولی تهیه کنید. چرا که وی پی ان ارائه شده توسط این سرویس ها IP اختصاصی در اختیار کاربر قرار می دهد. اگر از IP عمومی استفاده کنید امکان مسدود شدن اکانت دولوپر شما وجود خواهد داشت.

استفاده از آی پی ثابت

وی پی ان مورد استفاده شما، باید آی پی ثابت دهد. به عبارت دیگر اگر از کشور انگلیس وارد اکانت می شوید، همواره با آی پی همان کشور وارد حساب شوید. در صورتی که با آی پی های مختلف وارد اکانت شوید، گوگل متوجه استفاده از وی پی ان توسط کاربر خواهد شد و اکانت را مسدود خواهد کرد.

رعایت سقف استفاده از اکانت

در هر حساب حداکثر ۴ یا ۵ اپلیکیشن می توانید منتشر نمایید. به علاوه، این اپلیکیشن ها باید رایگان و بدون نیاز به پرداخت توسط کاربران باشند.

برای انتشار اپلیکیشن های بیشتر در گوگل دولوپر، باید از حساب دیگری استفاده نمایید؛ اما همان طور که گفته شد نرم افزار ها باید رایگان باشند.

انتشار برنامه در گوگل پلی استور

اگر شما یک برنامه نویس موبایل هستید و علاقه دارید تا اپلیکیشن خود را در سطح جهانی منتشر کنید، پیشنهاد میکنیم تا حتما این مطلب را از دست ندهید.

بر اساس آماری که در سال های اخیر منتشر شده، بسیاری از افراد به دنبال روش های کسب درآمد دلاری هستند.

خوشبختانه روش های کسب درآمد از طریق اینترنت و به دلار روز به روز در زمینه های مختلف در حال افزایش است.

یکی از محبوب ترین این روش ها، برنامه نویسی برای پلتفرم های مختلف، خصوصا اندروید است. بنابراین اگر شما در زمینه برنامه نویسی اندروید مهارت داشته باشید، با انتشار برنامه در گوگل پلی استور می توانید درآمد بالایی داشته باشید.

در ادامه این نوشتار همراه ما باشید تا شما را با روند انتشار برنامه در اندروید آشنا کنیم.

برای کسب درآمد از طریق برنامه نویسی، می توانید به دو صورت عمل کنید.

حالت اول زمانی است که شما برنامه را به صورت آماده به یک شرکت می فروشید و درآمدتان را به صورت پروژه ای از آنها دریافت می کنید.

حالت دوم زمانی است که شما به صورت شخصی برنامه را در یکی از استورهای سیستم عامل های تلفن همراه، مانند گوگل پلی و یا اپ استور انتشار می دهد و درآمد حاصل از فروش برنامه را به صورت دلاری دریافت می کنید.

چرا انتشار برنامه در گوگل پلی استور؟

آنچه پیش از شروع باید بدانید:

اپ استور کمپانی اپل، قوانین سختگیرانه ای برای تایید اپلیکیشن ها دارد و تنها اپلیکیشن هایی مورد تایید این استور قرار می گیرند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشند.

این سخت گیری یک مزیت برای کاربران نهایی به همراه دارد و آن این است که تنها محصولات باکیفیت به این استور راه پیدا می کنند و گزینه های محدودتری در اختیار کاربران قرار می گیرد.

از سوی دیگر، یک چالش پیش روی توسعه دهندگانی است که زمان و هزینه زیادی صرف تولید اپلیکیشن کرده اند؛ در واقع آنها باید محصولی بسازند که مطابق استاندارهای اپ استور باشد.

شرایط برای گوگل پلی استور کمی متفاوت است و به ندرت پیش می آید که اپلیکیشنی توسط گوگل پلی رد شود.

با این اوصاف، توسعه دهندگان شانس بیشتری برای انتشار محصولات خود در گوگل پلی دارند.

انتشار اپلیکیشن موبایل در گوگل پلی Google Play سیستم عامل اندروید

مزیت دیگری که گوگل پلی نسبت به اپ استور داراست، قابلیت جستجوی قدرتمند و پیشرفته آن است که از نام اپلیکیشن تا توضیحات تکمیلی را مورد جستجو قرار می دهد و نتایج کامل تری را به کاربر نمایش می دهد.

از این رو، توسعه دهندگان فرصت بیشتری برای دیده شدن دارند و اپلیکیشن راحت تر می تواند کاربران و مخاطبین هدف خود را پیدا کند.

از این لحاظ اپ استور کمی محدودتر بوده و اپلیکیشن ها آنطور که باید در این استور دیده نمی شوند.

در حال حاضر با توجه به اختلاف ارزشی که بین دلار و ریال وجود دارد، بسیاری از کسانی که در زمینه برنامه نویسی اندروید به اندازه کافی مهارت و تجربه دارند، انتشار برنامه در اندروید به صورت مستقیم را ترجیح می دهند. اما این مسئله تنها دلیل افراد جهت انتشار برنامه در اندروید نیست!

در حال حاضر کمپانی اپل برای صدور اجازه انتشار برنامه در اپ استور قوانین محدود کننده متعددی در نظر گرفته است که امکان انتشار برنامه در اپ استور را بسیار کم کرده است. به همین دلیل افراد سعی می کنند شانس خود را برای کسب درآمد دلاری با استفاده از انتشار برنامه در گوگل پلی امتحان کنند!

پیش نیازهای لازم جهت انتشار برنامه در اندروید

  • اولین نکته ای که برای انتشار برنامه در گوگل پلی استور باید مد نظر داشته باشید این است که برای انتشار برنامه، چه به صورت رایگان و چه به صورت پولی، شما به یک اکانت دولوپر گوگل نیاز دارید! بنابراین تا زمانی که شما اکانتی به نام خود در گوگل دولوپر ثبت نکرده باشید، به هیچ وجه نمی توانید برنامه خود را در گوگل پلی انتشار دهید. نکته بعدی که در رابطه با اکانت دولوپر گوگل مطرح می شود، هزینه ای است که باید برای افتتاح آن پرداخت نمایید. به عبارت دیگر، افتتاح اکانت دولوپر گوگل به صورت رایگان به هیچ وجه امکان پذیر نیست! هزینه ای که برای افتتاح اکانت دولوپر گوگل باید پرداخت نمایید، ۲۵ دلار آمریکاست. شما می توانید برای پرداخت این هزینه از یکی از انواع کارت های ارزی ویزا کارت یا مستر کارت استفاده نمایید.
  • برای انتشار برنامه می توانید ۲ حالت رایگان و غیر رایگان را انتخاب کنید. اما به خاطر داشته باشید که اگر برنامه ای را به صورت رایگان انتشار دهید، نمی توانید بعدا آن را غیر رایگان کنید. (اما امکان انجام برعکس این کار وجود دارد.) پس اگر می خواهید برنامه شما به صورت غیر رایگان منتشر شود، باید حساب خود را از نوع Merchant account انتخاب کنید.
  • قبل از اینکه درخواست انتشار برنامه در گوگل پلی استور را ثبت کنید، حتما با استفاده از گوشی و سایر ابزارهای موجود برنامه تان را تست کنید.
  • اگر برنامه شما برای یک منطقه جغرافیایی خاص طراحی شده است حتما از طریق بخش تنظیمات اکانت دولوپر گوگل، موقعیت جغرافیایی مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
  • تا جایی که امکان دارد حجم برنامه تان را به زیر ۵۰ مگ برسانید. اما در صورتی که برنامه شما یک بازی با کیفیت بالا است، می توانید از طریق APK Expansion برنامه تان را به دو بخش مجزا تقسیم کنید.

برای انتشار برنامه در پلی استور نیاز به چه چیزهایی داریم؟

  • از ۱ تا ۸ عدد اسکرین شات با کیفیت و مهم از برنامه خود گرفته و در ابعاد ۱ در ۲ عمودی آماده کنید تا در صفحه اپلیکیشن به کاربران نمایش داده شوند.
  • یک بنر کامل برای نمایش اپلیکیشن با ابعاد ۵۰۰ * ۱۰۲۴ طراحی کنید.
  • یک لوگوی مربعی شکل با عرض ۵۱۲ که منحصرا برای شما بوده و کپی نباشد.
  • انتخاب نام برای اپلیکیشن (به سئوی این نام فکر کنید).
  • توضیحات کوتاه تا ۸۰ کاراکتر برای جذب کاربران به دانلود برنامه.
  • توضیحات کامل محصول تا ۴۰۰۰ کاراکتر برای ذکر تمام کارایی ها و ویژگی های برنامه و پاسخ به سوالات احتمالی کاربران.
  • آدرس سایت یا در صورت نداشتن سایت ساخت یک صفحه حریم خصوصی از طریق سایت com.
  • فایل اصلی اپلیکیشن با حجم حداکثر ۵۰ مگابایت و فرمت apk.
  • ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان انتظار برای تایید توسط گوگل پلی استور.

قوانین انتشار برنامه در گوگل پلی

بعد از طراحی اپلیکیشن اندروید خود حتما به دنبال انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی هستید، احتمالاً برای تازه کاران، انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی شاید بنظر کار سخت و ترسناکی بیاید در همین راستا ما در ادامه برای شما راهنمای کاملی از درج اپلیکیشن در گوگل پلی آماده کرده ایم.

قبل از آن باید بدانید که مثل بقیه فروشگاه ها، هر پلتفرمی، قوانین و آیین نامه و مراحل خودش را دارد و برای اینکه از هر گونه مشکلی در آینده جلوگیری کنیم، باید از این مسائل هم آگاه باشیم.

گوگل پلی با بیش از ۱ میلیارد کاربر فعال ماهانه، یکی از بزرگترین پلتفرم ها برای انتشار و فروش اپلیکیشن ها محسوب می شود.

انتشار اپلیکیشن موبایل در گوگل پلی Google Play سیستم عامل اندروید

در این پلتفرم، افراد می توانند ویژگی های هر اپلیکیشن را بررسی کنند سپس با توجه به نیاز خود، مناسب ترین نرم افزار موبایل را دانلود نمایند. همچنین با توجه به اینکه در ایران تعداد کاربران اندرویدی بیشتر از IOS است، انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی، فروش و دانلود بیشتری را برای شما به همراه خواهد داشت.

برای درج اپلیکیشن در گوگل پلی، در ادامه به تمام نکات و جزئیاتی که باید هنگام انتشار اپلیکیشن در این پلتفرم رعایت شود، می پردازیم.

شایان ذکر است، یکی از روش های کسب درآمد دلاری، ساخت اکانت دولوپر گوگل و برنامه نویسی اندروید است.

بدون شک در میان روش های مختلفی که برای کسب درآمد از طریق اینترنت وجود دارد، استفاه از این روش، مطمئن است؛ چرا که هنگام استفاده از روش های کسب دلاری رایگان، مانند سایت نئو باکس، هیچ تضمینی وجود ندارد که در ازای زمانی که برای کسب درآمد صرف می کنید، پرداخت هزینه به شما انجام شود. بنابراین اگر شما در حوزه برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید تخصص دارید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با قوانین انتشار برنامه در گوگل پلی آشنا شوید.

انتشار اپ در گوگل پلی استور چگونه انجام می شود؟

گوگل پلی یکی از سرویس های گوگل است که از طریق آن کاربران به برنامه های مختلفی که برای سیستم عامل اندروید نوشته شده اند، دست پیدا کنند.

اگر شما هم یکی از کاربران سیستم عامل اندروید هستید، حتما می دانید که برخی از برنامه ها به صورت رایگان و برخی دیگر با پرداخت هزینه ای مختصر قابل استفاده هستند. در واقع روش کسب درآمد از گوگل پلی، انتشار برنامه های اندروید به صورت غیر رایگان است.

قبل از اینکه بخواهید اپی را در گوگل پلی منتشر کنید، ابتدا باید اکانت دولوپر گوگل برای خودتان ایجاد کنید.

به راحتی می توانید با استفاده از یک اکانت گوگل، برای خود اکانت دولوپر گوگل ایجاد کنید.

فرآیند ثبت نام خیلی سر راست است و فقط شما نیاز به پرداخت ۲۵ دلار با استفاده از یکی از انواع کارت های بانکی بین المللی در همان ابتدای ثبت نام دارید. (این هزینه را فقط یکبار پرداخت می کنید)

نکته مهم این است که ساخت این اکانت، به هیچ وجه به صورت رایگان امکان پذیر نیست. البته در صورتی که قادر به استفاده از این روش نیستید، می توانید از خدمات ارزی داخلی برای انجام این کار استفاده کنید. بنابراین بعد از اینکه قوانین اکانت دولوپر گوگل را خواندید و پذیرفتید، می توانید با کارت اعتباری این هزینه را پرداخت کنید.

قوانین انتشار برنامه در گوگل پلی چیست؟

وجود این قوانین سبب می‌شود محتوای ارسالی در گوگل پلی ایمن و مطمئن بوده و برای سنین مختلف مناسب باشد.

گوگل پلی، روزانه مورد استفاده افراد متعددی است و باید محیطی امن داشته باشد.

بنا به تعریف خود گوگل “سیاست‌های ما به گونه‌ای طراحی شده‌اند که برنامه‌ها و بازی‌های شما با خیال راحت به دست میلیاردها نفر در سراسر جهان برسند.”

متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل اینکه با قوانین انتشار برنامه در این پلتفرم آشنایی ندارند، به اشتباه برخی موارد را هنگام انتشار برنامه انجام می دهند که باعث می شود برنامه شان اصلا برای بررسی توسط کارشناسان نیز ارسال نشود.

به همین خاطر، مهم است که قبل از انجام این کار حتما با قوانین انتشار برنامه در گوگل پلی آشنا باشید تا درخواست شما از سوی این سامانه رد نشود.

محدودیت محتوا

از مهم ترین قوانین انتشار برنامه در گوگل پلی محتوای ارائه شده است. قبل از ارسال برنامه به گوگل پلی، اطمینان حاصل کنید که این برنامه با این سیاست های محتوا و قوانین محلی مطابقت دارد.

  • قوانین محتوای محدود کننده (Restricted Content)
  • به خطر افتادن کودکان (Child Endangerment)
  • محتوای نامناسب (Inappropriate Content)
  • خدمات مالی (Financial Services)
  • قمار، بازی و سایر مطالب مرتبط با پول واقعی (Real-Money Gambling, Games, and Contents)
  • فعالیت های غیرقانونی (Illegal Activities)
  • محتوای ایجاد شده توسط کاربر (User Generated Content)
  • مواد تأیید نشده (Unapproved Substances)

قوانین جعل هویت (Impersonation)

در راستای اجرای قوانین مربوط به محدودیت های هویتی گوگل پلی اعلام کرد: “ما به اپلیکیشن ها اجازه نمی دهیم که از مارک، عنوان، آرم یا نام اپلیکیشن مربوط به برندی دیگر استفاده کنند. جعل هویت و هر گونه عملی که موجب فریب کاربران شود موجب حذف اپلیکیشن شما از گوگل پلی خواهد شد.”

قوانین مالکیت معنوی (Intellectual Property)

اگر شما صاحب یک برند تجاری هستید و فکر می‌کنید برنامه‌ای در گوگل پلی وجود دارد که حقوق برند شما را نقض می‌کند، گوگل شما را تشویق می‌کند تا مستقیماً برای حل نگرانی خود با توسعه دهنده تماس بگیرید. اگر نمی‌توانید با برنامه‌نویس به نتیجه برسید، لطفاً از طریق فرم شکایت برند تجاری با گوگل در ارتباط باشید.

همچنین اگر مستنداتی دارید که ثابت می‌کند شما اجازه استفاده از دارایی معنوی شخص ثالث را در برنامه یا لیست فروشگاه خود دارید (مانند برندهای تجاری، آرم‌ها و دارایی‌های گرافیکی)، قبل از ارسال برنامه خود با تیم گوگل پلی تماس بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که برنامه شما به دلیل نقض مالکیت معنوی رد نمی‌شود.

قوانین حریم خصوصی، فریب و سوء استفاده از دستگاه (Privacy, Deception and Device Abuse)

یک امر مهم و قانون اساسی در چارچوب قوانین گوگل پلی این است که: “ما متعهد هستیم که از حریم شخصی کاربران محافظت کنیم و محیطی امن و ایمن را برای کاربران خود فراهم کنیم؛ در همین راستا انتشار برنامه هایی که فریب دهنده و مخرب هستند و به هر دلیلی امنیت لازم را برای کاربر فراهم نمی کنند و قصد سوء استفاده از داده های شخصی کاربران  را دارند، کاملاً ممنوع است.”

در واقع انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی که با اهداف سوء اقدام به دریافت اطلاعات شخصی کاربران خود کنند، امکان پذیر نیست.

  • اطلاعات کاربر (User Data)
  • مجوزها (Permission)
  • سوء استفاده از دستگاه و شبکه (Device and Network Abuse)
  • رفتار فریبنده (Deceptive Behavior)
  • ارائه اطلاعات نادرست (Misrepresentation)

قوانین کسب درآمد و تبلیغات(Monetization and Ads)

گوگل پلی از انواع استراتژی های کسب درآمد به منظور بهره مندی از توسعه دهندگان و کاربران منوط به رعایت قوانین و مقررات، پشتیبانی می کند؛ از جمله قوانین که به منظور کسب درامد و تبلیغات از گوگل پلی مستلزم به رعایت هستید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارزهای مجازی درون برنامه فقط باید قابل استفاده در همان برنامه باشند.
  • توسعه دهندگان نباید کاربران را در مورد برنامه هایی که می فروشند و همچنین در مورد هرگونه خدمات، کالاها، محتوا یا عملکردهای ارائه شده برای خرید، گمراه کنند. به بیانی دیگر اگر محصول شما در گوگل پلی نیازی به پرداخت درون برنامه ای دارد، توضیحات شما باید به وضوح به کاربران اطلاع دهد که برای دسترسی به این محصول پرداخت لازم است.
  • اپلیکیشن مجوز لازم برای خرید و فروش درون برنامه ای را داشته باشد.
  • اپلیکیشن قابلیت خرید اشتراک و لغو آن را برای کاربران ایجاد نماید.
  • پرداخت (Payment)

هر گونه پرداختی که به منظور خرید اپلیکیشن توسط کاربر صورت می گیرد باید از طریق سیستم پرداخت گوگل باشد.

  • اشتراک کاربران (Subscriptions)
  • تبلیغات (Ads)

قوانین تبلیغ در گوگل پلی

با توجه به اینکه گوگل پلی منبعی برای توزیع انواع اپلیکیشن اندروید است و روزانه هزاران کاربر به آن سر می زنند می تواند فضای خوبی برای تبلیغات نیز به حساب بیاید. در همین راستا گوگل پلی قوانینی را تعریف نموده است که کلیه کاربرانی که قصد تبلیغ دارند مستلزم به رعایت آن هستند:

  • عدم استفاده از تبلیغات فریبنده
  • عدم استفاده از تاکتیک های تبلیغاتی یا نصب، که ناخواسته کاربران را به گوگل پلی هدایت می کنند و در نهایت اپلیکیشن را بدون آگاهی کاربر به صورت اتومات بارگیری می کنند.
  • استفاده از محتوای تبلیغاتی که احترام کاربر را حفظ کند. (محتوای تبلیغ قشر خاصی را مورد تمسخر خود قرار ندهد و … )

برنامه تبلیغاتی خانواده ها (Families Ads Program)

حفظ حریم خانواده و رضایت کاربران برای گوگل پلی تا حدی حائز اهمیت است که برای انتشار اپلیکیشن ها متناسب با نیاز و روحیه و حفظ حریم خانواده نیز قوانینی طرح ریزی کرده است که به شرح زیر است:

طراحی برنامه هایی مجزا برای کودکان و خانواده ها

  • قوانین صفحه اطلاعات اپلیکیشن و ترویج اپلیکیشن (Store Listing and Promotion)
  • تبلیغ و ترویج اپلیکیشن (App Promotion)
  • فراداده (Metadata)
  • امتیاز، نظرات و نصب کاربران (User Ratings, Reviews, and Installs)
  • رتبه بندی محتوا (Content Ratings)
  • اخبار (News)

قوانین هرزنامه و حداقل عملکرد اپلیکیشن (Spam And Minimum Functionality)

برنامه هایی که اسپم یا بی کیفیت به حساب می آیند از گوگل پلی استور حذف خواهند شد.

اسپم به برنامه هایی گفته می شود که کارایی وعده شده را ندارد و باعث آزار کاربر می شود. برنامه هایی که کرش می کنند، بسته می شوند و کارایی های لازم را ندارند، جزو برنامه های اسپم هستند.

قوانین بد افزار (Malware)

قوانین نرم افزار ناخواسته موبایل (Mobile Unwanted Software)

در گوگل تمرکز بر روی کاربر است و همه موارد دیگر در الویت های بعدی قرار می گیرند.

در قوانین گوگل، همه چیز به سمتی پیش می رود که تجربه کاربری بسیار خوبی را در اختیار شما قرار دهد.

انتشار اپلیکیشن موبایل در گوگل پلی Google Play سیستم عامل اندروید

این خط مشی بر اساس خط مشی نرم افزار ناخواسته گوگل با ترسیم اصول برای اکوسیستم اندروید و فروشگاه گوگل پلی، استوار است.

نرم افزاری که این اصول را نقض کند، به طور بالقوه برای تجربه کاربر مضر است و برای محافظت از کاربران در برابر آن اقداماتی انجام می گیرد.

قوانین خانواده‌ها (Families)

اگر مخاطب تبلیغات شما، کودکان و برنامه هایی که کودکان مشاهده می کنند، باشد باید قوانین مربوط به این مساله را به صورت کامل مشاهده کنید.

اگر تبلیغات شما از قوانین کلی گوگل پلی نیز پیروی کند اما از قوانین خانوادگی پیروی نکند، امکان دارد که باز تبلیغات شما به مشکل بر بخورد.

  • طراحی برنامه برای کودکان و خانواده ها (Designing Apps for Children And Families)
  • تبلیغات و کسب درآمد (Ads and Monetization)

قوانین سایر برنامه ها (Other Programs)

قوانین اجرای قانون (Enforcement)

  • شامل شدن خطی مشی ها (Policy Coverage)
  • روند اجرا (Enforcement Process)
  • مدیریت و گزارش تخلف از خط مشی ها (Managing and Reporting Policy Violations)

قوانین نحوه عملکرد گوگل پلی برای توسعه دهندگان (How Google play works for developers)

  • کمک به توسعه دهندگان برای موفقیت (Helping Developers Succeed)
  • کشف و رتبه بندی برنامه ها (App Discovery and Ranking)
  • دسترسی به اطلاعات (Data Access)
  • در دسترس بودن ویژگی ها و خدمات (Availability of Features and Services)

اگر برنامه شما هر یک از موارد ممنوع شده را شامل شود، از گوگل پلی استور حذف خواهد شد و سپس ایمیلی حاوی دلیل حذف شدن دریافت خواهید کرد.

در صورتی که مشکلات موجود در برنامه شما پس از چندین بار اخطار رفع نشوند و دوباره اقدام به انتشار برنامه کنید یا در صورتی که برنامه شما مشکلات مهلک داشته باشد، اکانت دولپر شما مستقیما حذف خواهد شد.

در صورتی که برنامه شما به دلیل رعایت نکردن قوانین انتشار برنامه در گوگل پلی حذف شده باشد، می توانید با رفع خطاها و ثبت دوباره، آن را در گوگل پلی دوباره نمایش دهید.

گوگل پلی چگونه به برنامه نویسان کمک می کند؟

گوگل توسعه دهندگان را قادر می سازد تا بهترین کار خود را انجام دهند و با سرمایه گذاری در ابزارها و منابعی که باعث رشد آن ها می شود، به آنها کمک می کند تا به موفقیت برسند.

دسترسی و توزیع جهانی گوگل برنامه ها و بازی های آنها را در مقابل بیش از یک میلیارد کاربر اندروید قرار می دهد.

برنامه و رتبه بندی برنامه

هدف گوگل این است که به کاربران کمک کند برنامه ها و بازی هایی را که میلیون ها نفر در گوگل پلی استفاده می کنند را به راحتی پیدا کنند.

کاربران می توانند در گوگل پلی، در انواع مختلفی از دستگاه ها از جمله تلفن، کامپیوتر و تلویزیون با برنامه ها آشنا شوند و آن ها را نصب کنند؛ به عنوان مثال: کاربران می توانند در صفحه اصلی اپلیکیشن مرور کنند، یک برنامه را جستجو کنند، جزئیات صفحات برنامه را ببیند و اگر نظرشان جلب شد، آن را نصب کند.

گوگل می خواهد کاربران محتوای مربوط به خود را ببینند و با برنامه هایی که بارگیری می کنند تجربه مثبتی داشته باشند.

به طور کلی از برنامه هایی با کیفیت و مناسب برای مخاطبان گسترده استقبال می کند.

بهترین کاری که یک توسعه دهنده برای افزایش قابلیت کشف می تواند انجام دهد ساخت برنامه ای است که مردم از آن لذت ببرند و آن را به دیگران توصیه کنند.

 

کانون تبلیغات پاسارگاد مفتخر است با ارائه مشاوره تخصصی توسط کارشناسان زبده، شما در راه پیشرفت و توسعه کسب و کارتان همراهی کند؛ همچنین شما می توانید با دریافت مشاوره در خصوص طراحی اپلیکیشن موبایل، سفارش اختصاصی خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *