تاثیر روانشناسی رنگ بر برندینگ و بازاریابی

تاثیر روانشناسی رنگ بر برندینگ و بازاریابی

آیا تابه حال به تاثیر رنگ های مختلف بر احساسات و عواطف خود فکر کرده اید؟ آیا به نظر شما هم رنگ ها تاثیر خاصی بر خلق و خوی افراد دارند؟ آیا به روانشناسی رنگ در برندینگ اعتقاد دارید؟

رنگ ها یکی از ابزارهای قدرتمند برای ارتباط میان انسان ها هستند و حتی روی واکنش های فیزیولوژی بدن هم تاثیرگذار هستند.

روانشناسی رنگ، شامل ارتباط میان رنگ ها و احساسات انسان است و رنگ ها، هم می توانند نقش به سزایی در انتقال اطلاعات به صورت غیرکلامی و هم تاثیر زیادی بر تصمیم گیری افراد داشته باشد.

رنگ ها، معانی و اثرات روانشناختی متفاوتی دارند و برخی معتقدند استفاده از آنها، از درون هر فرد نشات می گیرد و حتی ممکن است برخی اشخاص به طور ناخودآگاه همیشه از رنگی خاص استفاده کنند.

تاریخچه روانشناسی رنگ و تاثیر آن در در برندینگتاریخچه روانشناسی رنگ

در اواخر قرن هفدهم، نیوتن طیف رنگی را کشف کرد و متوجه شد که چگونه هر رنگ با طول موج متفاوتی از نور تعریف می شود.

در اوایل قرن بیستم، کارل یونگ، روان‌ پزشک سوئیسی، تأثیر رنگ ها بر ذهن انسان را مورد مطالعه قرار داد. یونگ سرانجام نوعی رنگ درمانی را ایجاد کرد که به بیمارانش اجازه می داد تا خود را با رنگ ها و تصاویر بشناسند.

امروزه روانشناسی رنگ، عمدتاً در بازاریابی و تبلیغات استفاده می شود.

چرا روانشناسی رنگ در برندینگ مهم است؟

همان طور که ذکر کردیم، امروزه از روانشناسی رنگ در برندینگ و مسائل تجاری استفاده می‌شود و بازاریابان معتقدند که با این دانش می توانند بر مشتریان خود چیره شوند.

به همین دلیل طراحی لوگو و استفاده از رنگ های خاص، امر مهمی برای بسیاری از برندها است.

طبق مطالعات انجام شده، ۸۵درصد مصرف کنندگان، یک محصول را به خاطر رنگ آن انتخاب می کنند و در ۵۲درصد مواقع، طراحی و رنگ ضعیف باعث روی گردانی مشتری از محصول موردنظر شده است.

رنگی که برای شناساندن نام تجاری خود انتخاب می کنید، بسیار مهم است

معنا و مفهوم رنگ های مختلف

رنگ قرمز: باعث جلب توجه می شود، گرما، قدرت و اشتیاق را انتقال می دهد. رنگ قرمز فشار خون را بالا می برد و افراد را گرسنه می کند.

زرد: باعث جلب توجه شده و شادی، کنجکاوی و گرما را منتقل می کند.

نارنجی: مقرون به صرفه، خلاق، سبک دل و جوان است. رنگ نارنجی هیجان انگیز است و ممکن است اشتها را تحریک کند.

سبز: معنی شفادهنده، آرامش و تازگی دارد. سبز، سازگار با محیط زیست، نشان دهنده نشاط و آرامش بخش است.

آبی: به معنی آرامش، اعتماد به نفس، وقار و وفاداری است. آبی در شرکت های دولتی و پزشکی به دلیل جذابیت معتبر و برانگیختن حس موفقیت و امنیت، محبوب است.

بنفش: رنگی گران، اشراف، سلطنتی و پیچیده است. بنفش ترکیبی از قرمز و آبی است و به نظر می رسد اعتماد به نفس و گرما دارد.

صورتی: رنگی زنانه، معصوم و ملایم است. صورتی اغلب برای افزودن جذابیت زنانه استفاده می شود و نشان دهنده معصومیت و ظرافت است.

سفید: دارای آرامش، خلوص و پاکیزگی است. رنگ سفید را نباید دست کم گرفت.

قهوه ای: رنگی طبیعی و خاکی، خشن و کاربردی است. قهوه ای برای نشان دادن ساختار استفاده می شود.

سیاه: رنگی متمایز، جدی و مقتدر است. مشکی بسیار پیچیده و کلاسیک است.

روانشناسی رنگ در برندینگاستفاده از رنگ ها در برندینگ

اکثر برندها به صورت تصادفی رنگی خاص را برای برند خود انتخاب نمی کنند.

آنها می خواهند پیام خاصی را به مشتریان خود منتقل کنند و می دانند که رنگی مناسب، به آنها در انجام این کار کمک می کند و در نهایت رنگ هایی انتخاب می کنند که بر اساس روانشناسی رنگ است.

لوگوی یک شرکت اولین نقطه تماس و ارتباط با مشتری است و این لوگو با استفاده از رنگ های برند طراحی می شود. بنابراین از اهمیت بالایی برخوردار است.

رنگ‌های برند نیز به طور مرتب در وب‌سایت‌ها، فروشگاه‌ها، تبلیغات، لباس کارمندان و کالاها نمایش داده می‌شوند.

به همین دلیل برخی از برندهای برتر جهان در مورد نحوه نمایش لوگو و رنگ های برند خود، بسیار سخت گیر هستند. آنها می دانند که استفاده صحیح از رنگ ها، مستقیماً بر تجارت آنها تأثیرگذار است.

شایان ذکر است، رنگ‌های برندهای مشهور، ماهرانه انتخاب شده‌اند و کاملاً متناسب با تصویر و داستان برند آنها هستند.

اهمیت رنگ در بازاریابی

طبق تحقیقات انجام شده، استفاده از روانشناسی رنگ در برندینگ می تواند باعث افزایش ۸۰درصدی شناخت مصرف کننده از برند شما شود؛ به گونه ای که اگر حتی مشتریان، زمانی نتوانند لوگوی شما را به طور مستقیم مشاهده کنند، بتوانند در ذهن خود تجسم کنند.

استفاده از رنگ صحیح در برندسازی، از نام کسب و کار شما مهم تر است.

روانشناسی رنگ تاثیر زیادی بر رفتار و تصمیم گیری افراد دارد و افراد در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه ناخودآگاه درباره یک شخص یا محیط قضاوت می کنند.

برندها از طریق انتخاب رنگ در لوگو، بسته بندی ها، علائم و تبلیغات می توانند بر مصرف کنندگان تأثیر بگذارند تا آنها یا به صورت ناگهانی خرید کنند، یا محصول و خدمات شما را نسبت به رقبا انتخاب کنند.

به برندهای مورد علاقه خود و اینکه چه رنگ هایی در آنها غالب هستند، قکر کنید. آیا لوگوهای آنها مانند تارگت یا نتفلیکس قرمز روشن است؟ یا آیا شما فردی هستید که رنگ های سیاه و سفید را مانند نایکی دوست دارید؟ شاید شما به رنگ زرد علاقه دارید و برندهای مک دونالد یا اسپرینت را ترجیح می دهید.

اکنون که از اهمیت روانشناسی رنگ در بازاریابی برند خود مطلع شدید، بهتر است به انتخاب رنگ توسط برندهای موفق نگاهی بیندازیم.

محبوب ترین رنگ ها در ۱۰۰ برند برتر جهانی:

۳۴ درصد از رنگ مشکی در لوگوی خود استفاده کردند.

۳۰ درصد از رنگ آبی در لوگوی خود استفاده کردند.

۳۰ درصد از رنگ قرمز در لوگوی خود استفاده کردند.

۹ درصد از رنگ زرد در لوگوی خود استفاده کردند.

۷ درصد از رنگ سبز در لوگوی خود استفاده کردند.

۶ درصد از رنگ خاکستری/نقره ای در لوگوی خود استفاده کردند.

۵ درصد از رنگ نارنجی در لوگوی خود استفاده کردند.

۲ درصد از رنگ قهوه ای در لوگوی خود استفاده کرده اند.

همچنین لازم به ذکر است که رنگ آبی برای شرکت‌های فناوری محبوب بوده در حالی که قرمز توسط صنایع خودرو به کار برده می شود و رنگ مشکی محبوب‌ ترین انتخاب برای برندهای لوکس است.

معانی رنگ ها در برندینگ

هرکدام از رنگ‌ها مفهوم متفاوتی در تبلیغات یا برندینگ دارند. در این مطلب خلاصه ای از پیام‌هایی است که رنگ‌های مختلف به مغز شما ارسال می‌کنند و بهترین روش استفاده از روانشناسی رنگ ها در بازاریابی را برای شما جمع آوری کرده ایم.

رنگ زرد، از مثبت نگری نشات می گیرد

زرد، رنگ شادی است و به عنوان الهام بخش افکار افراد شناخته شده است زیرا با سمت چپ مغز ما (سمتی که برای منطق استفاده می شود) در ارتباط است. همچنین باعث تمایز شما میان رقبا در قفسه های خرده فروشی می شود.

رنگ زرد بیش از حد باعث اضطراب می شود، بنابراین هنگام استفاده از آن در فروشگاه خود باید تعادل را رعایت کنید. این رنگ توسط نیکون، ایکیا، کَت و دی اچ ال انتخاب شده است.

رنگ شناسی و روانشناسی رنگ زرد در برندینگ

قرمز، باعث هیجان می شود

رنگ قرمز سبب احساس اشتیاق یا خطر می شود و قطعا ضربان قلب شما را بالاتر می برد. به همین دلیل در برندینگ، اغلب از آن در فست فودها یا فروشگاه های خرده فروشی استفاده می شود. این رنگ برای برندهای تارگت، هاینز، یوتوب و نتفلیکس استفاده شده است و طبق تحقیقات ۶۲ تا ۹۰ درصد از خریداران تحت تاثیر این رنگ قرار گرفتند.

روانشناسی رنگ قرمز در برندینگ

آبی، رنگی محتاطانه و آرامش بخش

آبی موجب احساس آرامش می شود و حس قابل اعتماد بودن را به افراد منتقل می کند و به همین خاطر به رنگ مورد علاقه برندها تبدیل شده است.

این رنگ همچنین به عنوان القا کننده وفاداری شناخته شده است. جی پی مورگان، فیسبوک، امریکن اکسپرس، لینکدین و دل از این رنگ در برندهای خود استفاده می کنند.

رنگ شناسی و روانشناسی رنگ آبی در برندینگ

صورتی، زنانگی را منتقل می کند

رنگ صورتی در عین حال که می تواند حس زنانگی را منتقل کند، بازیگوش و رمانتیک است. این رنگ در حوزه برندینگ برای محصولات یا خدماتی که زنان را هدف قرار می دهد، عالی است. برندهای هایِر، ایر بی ان بی و ال جی از این رنگ استفاده کرده اند.

روانشناسی رنگ صورتی در برندینگ

سبز، به شما حس سلامتی می دهد

این رنگ اغلب در طبیعت یافت می شود و لوگویی که از رنگ سبز استفاده می کند، اکثرا با مواد ارگانیک ساخته شده است. این امر  یک انتخاب عالی برای یک برند غذایی است که می خواهد خود را به عنوان یک غذای سالم معرفی کند. اسپاتیفای، هالیدی این، لَند رووِر از این رنگ استفاده می کنند.

رنگ شناسی و روانشناسی رنگ سبز در برندینگ

نارنجی، رنگی پر از هیجان و اشتیاق

این رنگ نشان دهنده اشتیاق و هیجان است و گرما را نشان می دهد. همچنین رنگ احتیاط است. در بازاریابی و برندینگ به معنای پرخاشگری است و برای تأثیرگذاری بر خریداران استفاده می شود. این رنگ با قیمت مناسب و ارزش خوب همراه است. آمازون، نیکِلودین، هوتِز موزیلا از رنگ نارنجی در برند خود استفاده می کنند.

رنگ شناسی و روانشناسی رنگ نارنجی در برندینگ

تاثیرات استفاده عملی از روانشناسی رنگ

در بیشتر مواقع، شرکت های فناوری از رنگ سبز استفاده می کنند که باعث ایجاد حس سرزندگی، آرامش و طراوت می شود. این امر به نوبه خود باعث زیبایی بصری پلتفرم های رسانه های اجتماعی هم می شود.

موسسات مالی از رنگ آبی برای ایجاد حس اعتماد، امنیت و قابل اعتماد بودن استفاده می کنند.

در همین حال، اکثر فروشگاه های خرده فروشی از رنگ های نارنجی یا سبز به عنوان رنگ های برند خود استفاده می کنند تا حس خوش بینی و ثبات را ایجاد کنند.

بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی به دلیل توانایی درک شده در تحریک اشتهای مردم، در لوگوی خود سایه های قرمز دارند.

چگونه بهترین رنگ های تجاری را انتخاب کنیم؟

به‌عنوان یک صاحب کسب و کار کوچک، رنگ ممکن است هنگام بازاریابی برای شما چندان مهم نباشد. اما خوب یا بد، رنگ بر نحوه واکنش افراد در اولین برخورد با برند شما تأثیر می گذارد.

در انتخاب رنگ، بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:

۱. رنگ ها را از دید مشتری خود انتخاب کنید و رنگ هایی را که هم سو با برند، صنعت، محصول یا خدمات شرکت شما هستند، انتخاب کنید.

۲. از ترکیب رنگ ها برای افزایش تاثیر آنها استفاده کنید. رنگی مانند خاکستری که ظاهر خاصی ندارد، می تواند با رنگی انرژی بخش تر یا آرامش بخش تر ترکیب شود.

۳. از نحوه تفسیر رنگ ها در فرهنگ های مختلف آگاه باشید، به خصوص اگر پایگاه مشتری بین المللی دارید یا محصولات و خدمات خود را در خارج از کشور ارائه می کنید.

۴. رنگ ها را بر اساس اولویت خود انتخاب نکنید. رنگ مورد علاقه شما ممکن است پیام مناسبی را ارسال نکند.

۵. برای برجسته شدن، از انتخاب رنگ هایی که بیش از حد شبیه به رقبای شما هستند، خودداری کنید.

کلام آخر

رنگ در تجارت شما، نوعی هویت است. هویت برند باعث می شود کسب و کار شما در بازار شلوغ قابل مشاهده باشد و حتی به شما کمک می کند مخاطبین جدیدی جذب کنید و مشتریان موجود را حفظ کنید.

کسب و کارهایی که دارای شخصیت برند متمایز هستند به راحتی قابل یادآوری و شناسایی هستند. به همین دلیل است که در برندینگ رنگ تجارت شما باید به دقت طراحی شود.

رنگ‌ها، فونت ها و اشکال، ارزش های اصلی کسب و کار شما را به مخاطبان منتقل می کنند تا بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند. اگر مشتریان ارزش های مشابهی با کسب و کار شما داشته باشند، به احتمال زیاد میان رقبا، شما را انتخاب خواهند کرد.

اما، قبل از اینکه شروع به طراحی عناصر هویت برند خود کنید، باید بدانید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید توسط آنها درک شوید.

استفاده صحیح از روانشناسی رنگ در تبلیغات و برندینگ، ابزار بسیار قدرتمندی است که شما را در ذهن مخاطبانتان تثبیت می کند.

هم چنین اگر قصد توسعه کسب و کار و مشاوره تخصصی در خصوص افزایش تاثیرپذیری برند خود بر مشتریان را دارید، از خدمات مشاوره تخصصی کسب و کار توسط کارشناسان زبده کانون تبلیغات پاسارگاد می توانید بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *