0021 شهریور ماه در تقویم ایرانی به نام روز سینما ثبت شده است. این روز در سال 1379 برابر با صدمین سال ورود این صنعت به کشورمان، به عنوان “روز سینما” نامگذاری شد و هر ساله جشن خانه سینما در این روز برگزار می شود.
سرگرمی های مدرن امروزی را نمی توان بدون صنعت سینما تصور کرد، صنعتی که نه تنها به شکل گیری فرهنگ عامه ما کمک کرده است، بلکه هنرمندان و بازیگران بی شماری را توانمند کرده است.
امروزه، درست مانند صد سال پیش که فیلمهای صامت محبوب بودند، فیلمها ما را قادر میسازند، کمی بیشتر رویاپردازی کنیم و برای بهتر شدن تلاش کنیم.
تاریخچه سینما
صنعت سینما به گونهای که امروزه آن را میشناسیم، از اوایل قرن نوزدهم آغاز شد؛ عکاسی، کشف حرکت با ترکیب تصاویر ثابت و مطالعه حرکت انسان، باعث کنکاش بشر برای ساخت فیلم شد.
هیچکس سینما را اختراع نکرد. با این حال، در سال 1891، شرکت ادیسون یک نمونه اولیه از کینتوسکوپ را به نمایش گذاشت که فقط یک نفر در یک زمان، قادر به مشاهده تصاویر متحرک در آن بود.
اولین نمایش عمومی کینتوسکوپ در سال 1893 بود و در سال 1894 این دستگاه یک موفقیت تجاری به شمار می رفت که در سالن های عمومی در سرتاسر جهان اجرا می شد.
برادران لومیر در دسامبر 1895 در پاریس، اولین کسانی بودند که تصاویر متحرک نمایش داده شده را به مخاطبان ارائه کردند. آنها از دستگاهی به نام سینماتوگراف استفاده کردند که شامل یک دوربین، پروژکتور و یک چاپگر فیلم بود.
در ابتدا، فیلم ها بسیار کوتاه و گاهی اوقات فقط چند دقیقه یا کمتر بودند. آنها در نمایشگاهها، سالنهای موسیقی یا هر جایی که صفحه نمایش نصب و اتاقی تاریک می شد، نمایش داده میشدند.
موضوعات آنها غالبا شامل صحنهها و فعالیتهای محلی، نماهایی از سرزمینهای خارجی، کمدیهای کوتاه و رویدادهای خبرساز بود.
این فیلم ها با سخنرانی، موسیقی و حضور گسترده مخاطبان همراه بود. اگرچه آنها گفتگوی هماهنگ نداشتند، اما آنطور که گاهی اوقات توصیف می شود “ساکت” نبودند.
تا سال 1914، چندین صنعت ملی فیلم تأسیس شد. در این زمان، اروپا، روسیه و اسکاندیناوی صنایع غالب فیلم سازی در جهان بودند. آمریکا جایگاه پایین تری داشت. در طول زمان، فیلمها طولانیتر شدند و داستانسرایی یا روایت، شکل غالب این صنعت شد.
از آنجایی که مردم بیشتر برای دیدن فیلم ها پول پرداخت می کردند، باعث شد تا این صنعت پول بیشتری برای تولید، توزیع و نمایش فیلم ها سرمایه گذاری کند؛ بنابراین استودیوهای بزرگ تاسیس و سینماهای اختصاصی ساخته شدند. جنگ جهانی اول به شدت بر صنعت فیلم در اروپا تأثیر گذاشت و صنعت فیلم در آمریکا رشد نسبی پیدا کرد.
30 سال اول سینما با رشد و تثبیت پایه صنعتی، استقرار فرم روایی و اصلاح فناوری گذشت. در ابتدا رنگ، از طریق رنگ آمیزی دستی، تونینگ و شابلون به فیلم های سیاه و سفید اضافه شد.
اوایل، سینماکالر در سال 1912 برای فیلمهای مستند یا واقعی مانند فیلم های حماسی که در مجموع بیش از 2 ساعت پخش شد، استفاده میشد.
برای افزودن صدای همگامسازی شده به تصاویر، از سیلندرها یا دیسکهای فونوگرافیک استفاده میشد.
یک خواننده جاز در ایالات متحده آمریکا (سال 1927) در اولین فیلم بلند که شامل دیالوگ های هماهنگ شده بود، از سیستم ویتافون برادران وارنر استفاده کرد که از یک دیسک ضبط جداگانه با یک حلقه فیلم برای صدا استفاده می کرد.
این سیستم غیرقابل اعتماد بود و به زودی با یک موسیقی متن نوری جایگزین شد.
عصر طلایی سینما
در اوایل دهه 1930، تقریباً همه فیلمهای بلند با صدای همگام ارائه میشدند و در اواسط دهه 1930، برخی از آنها به صورت تمام رنگی نیز عرضه میشدند. ظهور صدا، صنعت سینمای آمریکا را درگرگون کرد و به اصطلاح “عصر طلایی هالیوود” را به وجود آورد.
در طول دهههای 1930 و 1940، سینما شکل اصلی سرگرمی عمومی بود و مردم اغلب دو بار در هفته به سینماها میرفتند. سینماهای فوق العاده پرآذین یا به اصطلاح کاخ های تصویری که شامل امکانات اضافی مانند کافه و سالن های رقص بودند، به شهرها آمدند.
در حالی که سینماها در رقابت با تلویزیون تا حدی موفق بودند، اما هرگز جایگاه و تأثیری را که در دهههای 1930 و 40 داشتند را دوباره به دست نیاوردند و طی 30 سال بعد، مخاطبان آن کاهش یافتند. تا سال 1984 تعداد تماشاگران سینما در بریتانیا به یک میلیون نفر در هفته کاهش یافت.
امروزه، اکثر مردم فیلمها را در تلویزیون میبینند، به عنوان مثال از طریق ماهواره ها، اینترنت و یا سامانه های نمایش اشتراکی، انواع فیلم ها قابل دسترس است.
تغییر شکل سینما در عصر مدرن
صنعت سینما بیش از یک قرن است که به وجود آمده است؛ با این حال، همهگیری ویروس کرونا، سینماهای سراسر کشور را مجبور کرده است که به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و اقدامات ایمنی و بهداشت عمومی، سیاستهای خود را تغییر دهند.
برخی، بسیاری از سرویسهای استریم و پلتفرمهای ایرانی را مقصر کاهش حضور مردم در سینما میدانند. با این حال، بعد از دوران همه گیری و تغییر سبک زندگی بسیاری از ما، سینماها هم از این تغییر بی نصیب نبودند. امروزه بسیاری از پلتفرم های پخش آنلاین فیلم و سریال در دسترس همگان قرار دارد که افراد می توانند با خرید اشتراک به طور ماهانه از آن استفاده کنند.
برای راه اندازی یک سایت پخش فیلم و سریال بعد از گرفتن مجوزهای مربوطه، در ابتدا به یک وب سایت احتیاج دارید.
به مهارت ساخت و راهاندازی یک پایگاه اینترنتی، طراحی وب سایت می گویند که یکی از مهارت هایی است که حتما باید توسط یک تیم قوی و زبده انجام شود.
شما برای راه اندازی یک سایت حرفه ای، به دو تیم یا شخص نیاز دارید که شامل: تیمی برای طراحی شکل و ظاهر سایت و تیمی دیگر برای کدنویسی و طراحی و ساخت قسمت مدیریت سایت می شود.
ما در کانون تبلیغات پاسارگاد، نیاز شما را برآورده می کنیم. گروه تخصصی پاسارگاد ضمن ارائه مشاوره تخصصی در خصوص توسعه کسب و کار، قادر است صفر تا صد یک وب سایت سینمایی را برای مشتریان عزیز با بالاترین کیفیت و هزینه ای مقرون به صرفه راه اندازی کند.
برای مشاهده آخرین تعرفه های طراحی وب سایت در این مرکز، روی این لینک کلیک کنید.
با ما در تماس باشید.
منبع: