راه اندازی کسب و کار و تجارت موفق

۱۲ قدم برای راه اندازی کسب و کار موفق

همان طور که می دانید، راه اندازی کسب و کار موفق می تواند تاثیر چشمگیری بر ادامه زندگی شما و اطرافیانتان بگذارد.

اما قبل از آنکه نگران اداره‌ کسب و کار و تاثیر آن بر زندگیتان باشید، باید نحوه راه اندازی آن را یاد بگیرید.

البته کاملا طبیعی است که در هنگام تصمیم گیری برای شروع کسب و کار، کمی دلهره داشته باشید اما خوشبختانه (یا شاید متاسفانه) بسیاری از کارآفرینان دیگر هم این دلهره را تجربه کرده اند و شما می توانید از تجربیاتی که آن ها از طریق شکست ها و موفقیت هایشان به دست آورده اند، استفاده کنید.

این ۱۲ قدم با استفاده از آزمون و خطاهای همین کارآفرینان موفق کنونی نوشته شده اند و می توانند نقشه راه شما در تمام مراحل کسب و کار باشند.

قدم اول: درباره ایده راه اندازی کسب و کار خود فکر کنید

اولین قدم برای راه اندازی کسب و کار این است که مشخص کنید تجارت در چه زمینه ای فعالیت خواهد کرد.

پیدا کردن ایده برای یک کسب و کار کوچک، امر مهمی است که می توانید با یک رویکرد سیستماتیک و اعتماد به تجربیات دیگر کارآفرینان، کار را به سرانجام برسانید.

ممکن است بخواهید یک کسب و کار کم هزینه به عنوان شغل دوم داشته باشید و یا ایده ای که در سر دارید را به یک تجارت بزرگ تبدیل کنید. در هر صورت برای پیدا کردن محصولی برای فروش، باید این سوالات را درباره ایده هایتان از خود بپرسید:

۱. ایده شما چقدر می تواند برای شروع کسب و کار سودآور باشد؟

کارآفرینان برای راه اندازی کسب و کار، معمولا بازارهای کوچک را نادیده می گیرند؛ چرا که گمان می کنند این نوع بازارها وسیله‌ مناسبی برای رسیدن به  آرزوهای بزرگشان نیستند. اما پیش بینی سودآوری فروش یک محصول، تنها به ابعاد بازار بستگی ندارد.

به عنوان مثال اگر کالایی، تعداد مشتری های فعالِ خیلی کم و قیمت نسبتا بالا ولی نیاز به خرید مجدد دارد، فروش آن یک فرصت بی نظیر است که کارآفرینان متمرکز بر اندازه بازار، به راحتی آن را از دست می دهند.

این روزها به دست آوردن تعداد زیاد مشتری خیلی آسان نیست. بهترین فرصت ها در دل فروش محصولاتی هستند که نیاز به خرید مجدد دارند. این خرید می تواند در قالب یک اشتراک ماهانه یا (درنهایت) بیش فروشی و فروش مکمل باشد.

گرچه این اقدامات بعد از خرید اول مشتری انجام می شوند، اما بهتر است این امکان را هنگام تحقیق درباره فرصت ها وایده ها در ذهن داشته باشید.

به عنوان مثال برند X کسب و کاری است که صابون های دست ساز با کیفیت و قیمت بالا می فروشد. کوچک بودن بازار می تواند روی درآمد بالقوه تاثیر بگذارد اما به عنوان یک برند تخصصی و با پیدا کردن بازار و مشتری هدف، می تواند در زمینه فعالیت خود پیشرو باشد.

۲. آیا یک مُد زودگذر، یک بازار در حال رشد است؟

یکی از بهترین کارهایی که می توانید قبل از شروع کسب و کار انجام دهید این است که، درباره بازار تحقیق و آن را بررسی کنید.

خط سیر یا همان روند یک بازار بیشتر از وضعیت کنونی آن اهمیت دارد. اگر می خواهید کسب و کارتان پیشرفت کند، نه تنها باید تقاضای امروز یک محصول را درک کنید، بلکه باید بدانید چگونه ممکن است در آینده پرطرفدار شود.

کالا یا خدمات شما به کدام دسته تعلق دارد؟ مُد، ترند یا بازار در حال رشد؟

  • مُد: مد چیزی است که محبوبیت آن برای مدت زمان کوتاهی افزایش می یابد و به سرعت هم فراموش می شود.اگر ورود و خروج شما به بازار در زمان های درستی انجام شود، مُد می تواند برای کسب و کارتان سود خوبی به ارمغان آورد. اما پیش بینی و تعیین این زمان ها می تواند سخت باشد و سرانجام به یک فاجعه منتهی شود!
  • ترند: ترند جهتی است که بازار یک محصول، برای مدت نسبتا طولانی در آن پیش می رود اما به اندازه مُد با سرعت رشد نمی کند. در کل تِرند دوام بیشتری دارد و به سرعت هم از بین نمی رود.
  •  ثابت: یک بازار پایدار، بازاری است که به شوک ها (خریدها یا فروش های بزرگ) واکنشی نشان نمی دهد و قیمت ها در آن ثابت می مانند. بازار ثابت در حال صعود یا نزول نیست و روند خود را در مدت زمان طولانی حفظ می کند.
  • در حال رشد: یک بازار در حال رشد بازاری است که صعود دائم دارد و نشانه هایی از تغییر دائمی روند بازار در آن دیده می شود.

۳. وضعیت رقابت در بازار چگونه است؟

چشم انداز رقابتی برای راه اندازی کسب و کار شما چگونه است؟ آیا رقبای زیادی وجود دارند یا انگشت شمار هستند؟ اگر رقبای زیادی در حوزه فعالیت شما وجود دارند، نشانه این است که بازار به خوبی تثبیت شده است.

این می تواند یک مزیت به حساب آید چون به معنای وجود تقاضای بالا برای این نوع کالا است؛ اما همچنین به این معنا است که شما باید محصولتان را متمایز کرده و برای خودتان مزیت رقابتی ایجاد کنید تا همواره بتوانید از رقبا عملکرد بهتری داشته باشید.

با این کار قادر به جذب مداوم مشتری و به دست آوردن سهم چشمگیری از بازار خواهید بود.

۴. آیا با مقررات و محدودیت ها آشنا هستید؟

درک چگونگی راه اندازی یک کسب و کار نیاز به فهمیدن تعهدات قانونی نیز دارد. قبل از شروع فروش یک محصول، مطمئن شوید از محدودیت ها و مقرراتی که شامل حال محصولتان می شود اطلاع دارید.

برخی از محصولات شیمیایی، مواد غذایی یا آرایشی بهداشتی می توانند نه تنها در ایران یا کشورهای همسایه بلکه در دنیا محدودیت هایی داشته باشند. این موارد در بحث واردات و صادرات نیز نقش به‌ سزایی دارند.

قدم دوم: نام کسب و کارتان را انتخاب کنید

چرا نام کسب و کار مهم است؟ برای شروع، نام کسب و کارتان یک جنبه جهانی از برند شماست.

در هر کجای دنیا که قصد بازاریابی و معرفی برند خود را داشته باشید، نام کسب و کارتان اولین چیزی است که به میان می آید.

راه اندازی کسب و کار و تجارت موفق

این روزها بر سر زبان ها افتادن کار سختی است؛ پس آن را با یک اسم  گیج کننده یا نامربوط به کسب و کارتان سخت تر نکنید.

هر اسمی که در روزهای اول شروع کسب و کارتان در نظر دارید، لزوما نباید تا همیشه ماندگار باشد.

اسم باید ساده و متمرکز بر حوزه فعالیتتان باشد. اسم، بیانگر نوع تجارت شما یاشد و کوتاه، به یاد ماندنی و هماهنگ با چشم انداز کسب و کارتان باشد. انتخاب نام کسب و کار ساده نیست ولی با کمی ابتکار و خلاقیت قابل دستیابی است.

  • کوتاه و ساده باشد: اگر شما درباره ایده کسب و کارتان قبلا حرف زده اید و مردم مدام اسم کسب و کارتان را از شما می پرسند، بهتر است به فکر اسم بهتری باشید. مشتری ها نباید به سختی این اسم را به خاطر بسپارند. سه یا چهار کلمه کوتاه در صورت ساختن یک عبارت منسجم کافی است.
  • جرات متفاوت بودن را داشته باشید: اگر تحقیقات بازار شما نشان می دهد که همه رقبا در صنعت شما اسم های مشابهی دارند یا اسم هایشان از اجزای مشابهی تشکیل شده اند، از آنها دوری کنید و کاملا تغییر جهت دهید. بسیاری از برندها منحصر به فرد بودن را، دست کم می گیرند.
  • منحصر به فرد باشید: باید مطمئن شوید نام شما توسط کسب و کار دیگری استفاده نمی شود؛ مخصوصا یک رقیب. برای این کار، از گوگل و شبکه های اجتماعی کمک بگیرید.

قدم سوم: ایده محصول خود را ارزیابی کنید

تا زمانی که مردم از شما خرید نکنند، تمام آنچه که دارید فقط تعدادی حدس و گمان است. تحقیقات بازار، پرسشنامه و بازخورد از اطرافیان، می تواند شما را در مسیر درستی قرار دهد؛ اما برگ برنده ارزیابی واقعی محصول، سود مالی شما است.

پس اولین و بهترین راه برای ارزیابی محصولتان این است که چقدر فروش اولیه داشته باشید.

البته چند راه برای ارزیابی محصولات آینده که در حال توسعه آنها هستید، وجود دارد.

تنها یک ویژگی ضروری را باید در مشتریتان ایجاد کنید و آن تعهد است. اجازه بدهید مشتری های اولیه شما، متعهد شوند؛ به طوری‌ که نشان دهد مردم به خرید این محصول علاقه دارند.

این آزمون ها می تواند شما را از اشتباهات بی بازگشت آینده نجات دهد.

این توصیه آنقدر ساده است که توسط بسیاری از صاحبان کسب و کار نوپا نادیده گرفته می شود. مطمئن شوید چیزی را می فروشید که مردم خواستار آن هستند.

چند راه برای محک زدن محصول

یک فروشگاه برای پیش فروش محصول خود بسازید. قبل از توسعه‌ محصول و کالا، آن را ارزیابی کنید. پیش فروش، این کار را ممکن می‌کند.

در طول سال های اخیر، مشتری ها با خرید محصول و پرداخت هزینه آن در یک روز و دریافت آن در روزی دیگر، راحت تر شده اند و اعتماد سازی آسان تر گردیده است. بنابراین لازم است که آنچه که در حال ساختنش هستید توصیف کرده و بفروشید.

  • محصولتان را شخصاً بفروشید: برای برخی از محصولات مثل محصولات خانگی، بازار ها و نمایشگاه های  محلی، راه مناسبی برای ارزیابی بازار و محصول است. با آماده سازی تعدادی از محصولتان و فروش آن به مشتری ها به صورت شخصی، پتانسیل فروش‌ خود را ارزیابی کنید.

راه های دیگری برای ارزیابی محصول هست اما پیشنهاد ما این است هنگامی که به ایده تان شک دارید، به سرعت شروع به فروش کنید.

البته سرعت عمل می تواند عواقب جبران ناپذیری نیز داشته باشد؛ اگر عجله کنید و سعی در فروش یک محصول قبل از آماده سازی داشته باشید، یاد می گیرید که مردم به محصول بی کیفیت علاقه ای ندارند.

اما تجربه ثابت کرده است که بسیاری از کارآفرینان، بیش از اندازه برای ارزیابی محصولشان صبر می کنند. چرا که می خواهند تمام جوانب محصولشان بی نقص باشد.

این نکته را نیز در نظر بگیرید، اگر مشتری محور هستید، به مشتری های بالقوه خود اعتماد کنید تا شما را به سوی محصول درست هدایت کنند. هیچ جایگزینی برای بررسی بازخورد رفتار یک مشتری وجود ندارد.

قدم چهارم: طرح کسب و کارتان را بنویسید

قدم بعدی ما برای شروع یک کسب و کار آنلاین, نوشتن طرح کسب و کار است. نوشتن یک طرح کسب و کار، ایده شما را مکتوب کرده و فرایند ایجاد کسب و کار را با وادار کردن شما به تفکر، ساده تر می کند.

درست است که برنامه ها معمولا بی ارزش هستند اما برنامه ریزی مهم است.

خیلی  از کارآفرینان می گویند که پس از شروع کسب و کار، به ندرت به طرح آن نگاهی می انداختند؛ اما همچنین می گویند تفکر و تحقیق درباره ایده ها ارزشمند و مفید است و برای این کار طرح کسب و کار ابزار مناسبی است.

بدون شک روند روزانه راه اندازی کسب و کارتان از برنامه ریزی برای طرح، سریع تر پیش خواهد رفت؛ اما طرح اولیه برنامه شما مانند کشیدن نقشه راه است و در طول راه بدون شک اتفاقاتی پیش می آید که باعث تغییر جزئیات پلن شما می شود.

این به معنای بی فایده بودن آن جزئیات نیست؛ نقشه راه اولیه به شما کمک می کند مقصد خود را کاملا مشخص کنید. اگر مقصدتان را نشناسید، چگونه می فهمید که رسیده اید؟

قدم پنجم: منابع مالی‌تان را مشخص کنید

حتما می‌ دانید که هدف از ایجاد هر کسب و کاری، کسب درآمد است؛ در غیر این صورت فقط یک سرگرمی خواهد بود.

اگر هدف‌تان پیدا کردن راه های موثر برای شروع کسب و کار است، دانستن میزان سرمایه اولیه و مدیریت درخصوص سرمایه در گردش، برای شما و تجارت‌تان حیاتی است.

گرچه نمی توان لیست دقیقی از دلایل شکست کسب و کارها تهیه کرد، اما سرمایه در گردش و سرمایه اولیه ناکافی، دو مورد از دلایل اصلی عدم توسعه کسب و کارها است.

برای مدیریت منابع مالی به چه چیزهایی نیاز دارید؟

کسب و کارهای زیادی هستند که می توانید با حداقل سرمایه اولیه شروع کنید اما برخی دیگر نیاز به هزینه انبار، تجهیزات یا مکان فیزیکی دارند.

یک چشم انداز کامل از تمام هزینه ها قبل از اینکه یک ریال خرج کنید، برای طرح ریزی ضروری است.

مثلا مشخص کنید چه زمانی به “نقطه سر به سر” می رسید و فروشتان از هزینه هایتان بیشتر خواهد بود.

اینکه پول در نهایت به کجا می رود و چطور خرج می شود کاملا به کسب و کار شما بستگی دارد. اما تحقیقات ما نشان می دهد که برای اکثر کسب و کارها در سال اول، هزینه محصول (خرید مواد اولیه یا خرید محصول از تولید کننده) و هزینه انبار سهم زیادی در مخارج دارد.

اگر این حساب کتاب ها نشان دهد که به سرمایه ای بیش از آنچه که به عنوان سرمایه‌ اولیه در نظر گرفته اید نیاز دارید، می توانید گزینه هایی مثل وام کارآفرینی یا پیدا کردن سرمایه گذار را بررسی کنید.

قسمت دوم ماجرا سواد مالی یا درک نحوه گردش مالی در کسب و کارتان است. از زمانی که آماده پرداخت هرگونه هزینه ای برای کسب و کارتان هستید، حسابداری باید یکی از امور اولیه مالی شما باشد.

گزارشات دقیق از درآمدتان و هزینه هایتان به شما کمک می کند حواستان به سرمایه در گردش باشد و اگر بخواهید در آینده کار را به یک حسابدار بسپارید،  پروسه راحت تری پیش رو خواهید داشت.

هنگامی که آمادگی مالی برای استخدام افراد حرفه ای در این زمینه ها را دارید، این کار را انجام دهید؛ چرا که یک سرمایه گذاری فوق العاده برای راه اندازی کسب و کار و آینده آن است.

قدم ششم: محصول خود را توسعه دهید

حال که امور اولیه را درک کرده و ارزیابی محصول خود را با مشتریان بالقوه‌ آغاز کرده اید، زمان آن است که عمیق تر به چگونگی فروش آنچه ساخته اید، بپردازیم.

برای یک کسب و کار محصول محور، توسعه محصول با روش های زیر توسعه دهید:

  • محصول خود را خلق کنید: فرقی نمی کند خودتان محصول منحصر به فرد خود را درست می کنید یا از یک تولید کننده کمک می گیرید. ساخت و توسعه  محصول خاص خودتان، می تواند به دیده شدن شما در بازار کمک کند.
  • ایده پردازی: مدل اسکمپر یک ابزار کاربردی برای به دست آوردن ایده محصول با سوال پرسیدن درباره محصولاتی است که در حال حاضر وجود دارند. در واقع با پرسیدن این سوالات متوجه می شوید، چگونه قادر به ترکیب یا تغییر کاربری این  محصولات هستید تا محصول خودتان را به دست آورید.
  • نمونه اولیه: برای ایجاد نمونه اولیه، باید نسخه های مختلف محصولتان را آزمایش کنید، به آرامی ایرادات را برطرف و تا زمانی که از آن راضی هستید آن را تقویت کرده و بهبود ببخشید.
  • هزینه یابی: فرآیندی است که طی آن باید تمام اطلاعات را جمع آوری کرده و هزینه کالای فروخته شده (COGS) را به دست آورید تا بتوانید قیمت خرده فروشی و حاشیه سود ناخالص را محاسبه کنید.
  • محصول موجود را شخصی سازی کنید: محصولات برچسب سفید محصولاتی هستند که توسط تولید کننده دیگری تولید می شوند تا دیگران با تغییر به روش خود، بتوانند آنها را بفروشند. مانند تی‌شرت، کوله پشتی، لیوان، قاب گوشی و … . این گزینه برای کالاهایی مناسب است که طرح آن منحصر به فرد است؛ مثلا ماگ های قهوه از مواد اولیه مختلفی ساخته می شوند؛ اما آنچه باعث می شود مردم آن ها را بخرند، طرح یا عبارت های جذاب نوشته شده روی آنها است.

وقتی که در حال توسعه محصولتان هستید برآورد هزینه هایتان را هنگام قیمت گذاری در نظر داشته باشید؛ البته قیمت کالای شما صرفاً به هزینه ها بستگی ندارد اما مهم است که قیمت را سودآورانه لحاظ کنید.

قدم هفتم: تعیین ساختار قانونی کسب و کار

ساختار کسب و کار شما تا حد زیادی روی بخش کلیدی کار شما تاثیر دارد. انتخاب ساختار باعث تعادل میان مسائل مالی و حقوقی شده و تصمیم مهمی است که باید قبل از شروع کسب و کارتان به خوبی درباره اش فکر کنید.

دو مورد از ساختار های رایج کسب و کار در ایران، مالکیت اختصاصی و مشارکتی است. اگر می خواهید به تنهایی کسب و کارتان را مدیریت کنید، مالکیت اختصاصی برای شما مناسب است و همچنین کم زحمت ترین ساختار برای ایجاد کسب و کار است. اما شما تنها مسئول کسب و کار و فعالیت های آن خواهید بود.

اگر دنبال یک ساختار رسمی تر برای کسب و کارتان هستید، ساختار مشارکتی مناسب است که دو نوع معمول و محدود دارد.

با داشتن چند صاحب کسب و کار، تنها شما مسئولیت کامل در قبال فعالیت ها و مسائل مالی مثل بدهی ها ندارید؛ اما در عین حال روند قانونی ثبت و اخذ مجوز برای کسب و کار مشارکتی طولانی تر است.

یک حسابدار یا وکیل می تواند در ارزیابی گزینه های مختلف و فرایند راه اندازی کسب و کار، کمک کننده باشد.

قدم هشتم: تحقیق درباره مقررات و مجوز های لازم برای ایجاد کسب و کار

هنگامی که نحوه راه اندازی کسب و کار آنلاین را درک کردید، قوانین و مجوزهای قانونی لازم برای شروع را پیدا کنید.

راه اندازی کسب و کار و تجارت موفق

این قوانین بر اساس زمینه فعالیت شما متغیر است؛ مثلا اگر در زمینه مواد غذایی فعالیت دارید باید قوانینی را جهت نگهداری محصولاتتان رعایت کنید.

با توجه به این که مقررات کاملا بستگی به زمینه یا برخی اوقات محل فعالیتتان دارد، کسب مشاوره حقوقی کسب و کار می تواند تا حد زیادی به صرفه جویی در زمان و سرمایه، کمک کند.

قدم نهم: ابزار تان را مشخص کنید

صاحبان کسب و کار نباید قدرت نرم افزارها را دست کم بگیرند. بهترین راه برای سبک کردن بار اداره یک کسب و کار، استفاده از نرم افزارها است.

برای پیدا کردن نرم افزار های مناسب، وظایفی را که وقت زیادی می گیرند ولی نیاز به تصمیم گیری ندارند را آماده کنید.

نرم افزارها برای خودکارسازی این روندها عالی هستند. حتی می توانند به شما در بازاریابی و فروش نیز کمک کنند.

استفاده از نرم افزار در زمینه های زیر را در نظر بگیرید:

  • حسابداری: تمام هزینه ها از جمله ناهار با شرکای تجاری و سفارش های بزرگ را بسنجید . نرم افزارهای حسابداری یکی از بهترین راه ها برای استحکام پایه های مالی کسب و کارتان هستند.
  • ایمیل مارکتینگ: بیشتر کسب و کارها از ارسال ایمیل های خوش آمدگویی یا یادآوری سفارشات تکمیل نشده سود می برند؛ حتی قبل از اینکه اولین فروش خود را داشته باشند. در فضای مجازی شما صاحب واقعی دو چیز هستید: لیست ایمیل ها و فروشگاه آنلاین‌. ایمیل به شما کمک می کند تا به صورت مستقیم با مشتری هایتان ارتباط برقرارکنید.
  • تبلیغات: تبلیغات یکی از هزینه های ثابت کسب و کار آنلاین است و می تواند شامل بازاریابی موتور جستجو، تبلیغات بنری (تبلیغات نمایشی)، تبلیغات موبایل، تبلیغات شبکه های اجتماعی و…. باشد.
  • مدیریت پروژه: حتی اگر کسب و کار شما از نوع مالکیت اختصاصی است و شخص دیگری جز شما در کسب و کارتان فعالیت ندارد، داشتن مکانی برای برنامه ریزی کارها و یادداشت موارد مهم می تواند به شما کمک کند تا طبق برنامه پیش بروید.

 قدم دهم: مکانی برای کسب و کارتان پیدا کنید

طرح کسب و کار، شما را برای انتخاب مکان راهنمایی می کند؛ مثلا اگر قصد فروش محصولات برچسب سفید با چاپ و طراحی خودتان را دارید، می توانید از فضایی کوچک در خانه تان استفاده کنید. اما اگر کسب و کارتان نیاز به مکانی برای مراجعه مشتریان دارد، باید به فکر اجاره یک مغازه یا دفتر باشید. برای اینکه دقیقا بدانید باید به دنبال چه چیزی در مکان کسب و کارتان باشید، پاسخ سوالات زیر را بررسی کنید.

  • چه مقدار فضا برای نگهداری کالاها نیاز دارید؟ در صورتی که قصد ارسال هزاران محصول به سراسر کشور را دارید، احتمالا نمی توانید تمام آن ها را در پذیرایی منزلتان نگه دارید!
  • آیا قصد فروش حضوری دارید؟ اگر فکر می کنید فروش حضوری برای کسب و کارتان ضروری است، باید مکانی مناسب برای مراجعه مشتریان خود پیدا کنید.
  • آیا بسته بندی و ارسال از مکان فعلی شما انجام می شود؟ با توجه به حجم سفارشات و تعداد ارسالی روزانه تان، ممکن است به فضایی بزرگتر از خانه خودتان نیاز داشته باشید.

اگر قصد فروش حضوری ندارید احتمالا می توانید از فضایی که در اختیار دارید، استفاده کنید.

قدم یازدهم: تیم خود را بسازید

حال که می دانید چگونه کسب و کارتان را شروع کنید، زمان آن است که تیم خود را بسازید.

حجم کاری شما چقدر است و چه مهارتی هایی برای افتتاح کسب و کارتان نیاز دارید؟

این ها سوالات اساسی هستند که باید پاسخ دهید؛ چرا که جدول زمانی آغاز کسب و کارتان را به کمک آن ها می توانید تنظیم کنید.

می توانید همه کارها را خودتان انجام دهید و یا نیروهای کمکی استخدام کنید.

مهارت های زیر را در هنگام آغاز کسب و کارتان نیاز دارید

  •  طراحی: تصمیمات زیادی درباره طراحی های مربوط به راه اندازی کسب و کار باید گرفته شود. از طراحی لوگو گرفته تا انتخاب رنگ سازمانی.
  • بازاریابی: بازاریابی بخش حیاتی در فرآیند شروع کسب و کار است و می تواند نیازمند توانایی های متعددی باشد. ابتدا تصمیم بگیرید که کدام یک از فعالیت های بازاریابی تاثیر بیشتری روی کسب و کار نوپای شما دارد. برای مثال عکاسی از روند روزمره کسب و کارتان جهت تولید محتوا در اینستاگرام، مهارت متفاوتی نسبت به بهبود موتور جستجوی سایت شما نیاز دارد.
  • حمل و نقل: یکی از نکات کلیدی برای موفقیت کسب و کار آنلاین استفاده از یک روش ارسال مناسب است. هنگامی که مشتری محصولی را سفارش می دهد، بسته چگونه به بهترین و سریع ترین روش به دست او برسد؟ نکات زیر را در نظر بگیرید:
  1. قیمت: آیا ارسال رایگان است یا به عهده مشتری؟ این سوال مهمی است که روی بسیاری از هزینه های کسب و کارتان تاثیر می‌گذارد.
  2. موقعیت مکانی: آیا به سراسر دنیا، سراسر کشور و فقط به شهر خودتان ارسال دارید؟ پاسخ این سوال به محصول و هدف شما بستگی دارد و با رشد کسب و کارتان می تواند تغییر کند.
  • استخدام نیروی کمکی: اگر زمان یا مهارت کافی را برای انجام تمام امور کسب و کار آنلاین ندارید، می توانید نیروی کمکی استخدام کنید. با استفاده از یک دستیار مجازی، دیگر شخصاً نیاز به انجام کارهای روزمره کسب و کار ندارید و برای امور تخصصی‌تر می توانید از یک فرد با تجربه کمک بگیرید مثل طراح وب سایت یا طراح بازاریابی.

قدم دوازدهم: کسب و کار خود را شروع کنید

در این مرحله شما هر آنچه که برای اداره یک کسب و کار موفق نیاز است را می دانید.

شما آماده برداشتن آخرین و هیجان انگیزترین قدم در راهتان هستید؛ راه اندازی کسب و کار.

شما زیرساخت شروع بیزینس خود را به خوبی فراهم کرده و اکنون می توانید روی فعالیت های بازاریابی و اولین فروشتان تمرکز کنید.

اگرچه هر افتتاحیه ای منحصر به فرد است اما برخی از عناصر می تواند روزهای اول یک کسب و کار را بهبود ببخشد:

از شبکه های اجتماعی خود استفاده کنید: در اولین قدم، فروشگاه خود را در بسترهای تبلیغاتی رایگان و شبکه های اجتماعی خودتان یا اطرافیان‌تان تبلیغ کنید. همچنین ارسال ایمیل به افرادی که می شناسید و درخواست حمایت می تواند راه خوبی برای معرفی کسب و کار نوپای‌ شما باشد.

به مناسبت افتتاحیه، پیشنهاد تخفیف دهید: پاداش دادن به اولین مشتری ها و پیشنهاد یک کد تخفیف که به سود شما آسیبی نرساند، باعث وفاداری مشتری های اول و افزایش جذب مشتری به خصوص در روزهای اول، می شود.

تبلیغات غیر رایگان: حتی اگر با سرمایه محدودی شروع کرده اید، تبلیغات غیر رایگان مثل تبلیغات گوگل، موثرترین راه برای معرفی شما به مشتری های هدفتان است. امتحان زود هنگام این نوع تبلیغات و بررسی نتایج می توانید فروش‌های اولیه را آسان‌تر به ثمر رسانده و عملکرد تبلیغات‌ را بهبود ببخشد.

داستانی برای تمام روزهای زندگی شما

مسیری که برای راه اندازی کسب و کار می پیمایید، شاید هیجان انگیزترین بخش از سفر کسب و کارتان باشد.

بسیاری از کارآفرینان می گویند رفتن به سرزمین های ناشناخته، این مسیر را جذاب می کند.

هنگامی که در فرآیند شروع کسب و کار هستید، روی تمامی امور کنترل دارید اما داستان از روزی شروع می شود که کسب و کارتان آغاز شده و حالا شما در اقیانوسی از احتمالات شناورید.

اما ماجراجویی در این راه جذاب تر است؛ ممکن است صدایی در سرتان، شما را از خطرهای در راه بترساند اما کارآفرینان واقعی به صدای اقیانوس ناشناخته گوش فرا می دهند و بندر امن را به قصد ساحل دوردست ترک می کنند.

این همان قلمروی توسعه فردی شما است که روی هیچ نقشه ای وجود ندارد و فقط خودتان هستید که می توانید کشف کنید چه کسی هستید و می توانید چه کسی باشید.

در آخر یادآور می شویم، شما می توانید از ابتدا برای پیشرفت و توسعه کسب و کار خود، از مشاوره های آنلاین بهره بگیرید. کانون تبلیغات پاسارگاد مفتخر است با ارائه مشاوره تخصصی توسط کارشناسان زبده، شما را در این مسیر موفقیت، همراهی کند.

منبع: How to Start a Business

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *