امروزه با گستردگی جوامع بشری و افزایش بروز مشکلات فردی و اجتماعی، مشاوره های آنلاین و اینترنتی این فرصت را برای شما فراهم میکند تا در مورد مشکلات اجتماعی و عاطفی یا رفتاری خود که باعث سردرگمی و اضطراب و یا اختلال در عملکرد روزانه شما میشود، صحبت کرده و نتیجه بهتری دریافت کنید.
همانطور که میدانید همه افراد در تمام ردههای سنی به صورت دورهای با مشکلاتی در سلامت روان خود، تصمیمگیریهای مهم شغلی و اجتماعی و چالشهای فردی که منجر به افسردگی، اضطراب و … میشود، روبهرو خواهند شد.
در این حالت حضور مشاور و انجام مشاوره به افراد کمک میکند تا درهای جدیدی به رویشان باز شده و از تجربیات فردی و حرفهای شخص مشاور بهرهمند شوند.
در این نوشتار صرف نظر از ارزشمندی مشاوره و راهکارهایی که مشاوران جهت بهبود کیفیت زندگی افراد در سطح خانه و خانواده و حتی جایگاه اجتماعی و تخصصی افراد ارائه می کنند، به بررسی انواع سیستمهای ارتباطی برای مشاوره آنلاین خواهیم پرداخت.
در طول ۱۰ سال گذشته ارائه خدمات مشاورهای آنلاین با استقبال چشمگیری از طرف مردم کشورهای توسعهیافته روبرو بوده است.
مشاوره اینترنتی (آنلاین)، خدمت نوینی است که به تناسب سبک و شیوه زندگی امروزه بشر به سرعت در میان سبک زندگی افراد نفوذ کرده و در سهولت روند حل مشکلات تاثیر به سزایی داشته است.
مشاوره آنلاین (اینترنتی)، از طریق خدمت گرفتن تکنولوژی با رویکرد ایجاد تغییرات سازنده در زندگی فردی و اجتماعی است.
خوب است بدانید به هر روش درمانی یا مشورتی که توسط آن فرد روانشناس یا مشاور از طریق اینترنت با مُراجع یا بیمار خود در ارتباط باشد، مشاوره آنلاین یا مشاوره اینترنتی می گویند.
پس توجه کنید که فرآیند درمان در مشاوره آنلاین با مشاوره حضوری تفاوت اساسی و ویژه ای ندارد، فقط تفاوت در شیوه ارتباط بین مُراجع و درمانگر است.
شاید از خودتان بپرسید با وجود امکان مشاورههای حضوری چرا باید از روشهای مشاوره آنلاین استفاده کنیم؟ مشاوره روانشناسی آنلاین در مقایسه با مشاوره روانشناسی حضوری دارای مزایای بسیاری است که در ادامه به آنها می پردازیم.
مزایای مشاوره های آنلاین:
امکان دسترسی فوری در هر مکان و هر شرایطی به مشاور، دستیابی به مشاوره بومی و با زبان مشترک و صرفهجویی در هزینهها و از همه مهمتر امکان دسترسی و انتخاب مشاور و روانشناس از بین گزینههای حرفهای و تخصصی، تنها تعداد محدودی از مزیتهای مشورت آنلاین است.
انواع روش های مشاوره اینترنتی:
مشاوره آنلاین به دو صورت همزمان و غیر همزمان انجام میگیرد که میتواند در زمینههای متفاوتی نظیر مشورت در خصوص تحصیل، مشاوره ازدواج، مشاوره کسب و کار و … باشد.
آنچه بسیار مهم است این است که در انتخاب وب سایت مناسب جهت انجام مشاوره آنلاین دقت نمایید چرا که سایتهای زیادی در ارائه خدمات مشاوره اینترنتی، فعال و در حال رقابت هستند، به همینخاطر ضرورت دارد سایت معتبر و مناسبی را انتخاب کنید.
مشاوره آنلاین، به تبادل نظر و دریافت خدمات مشورتی گفته میشود که به صورت برخط و اینترنتی، تلفنی، تصویری یا صوتی (ویدئو کنفرانس) و حتی نوشتاری (چتی) انجام میشود. در این میان، آنچه مهم است همزمانی و یا غیر همزمانی این مشاوره می باشد.
همچنین اگر قصد ارائه مشاوره تلفنی به مشتریان خود را دارید، کانون تبلیغات پاسارگاد با ارائه مرکز تماس اینترنتی (VOIP) آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.
در روش همزمان، مشاور میتواند در لحظه پاسخگوی مراجع باشد. یعنی شما و روانشناس به صورت همزمان با استفاده از یکی از روشهای اعلام شده با هم در ارتباط خواهید بود.
- مشوره آنلاین به صورت صوتی (تصویری): این روش همان مشاوره تلفنی است با این تفاوت که امکان برقراری تماس از راه دور با هزینه مناسبتر وجود دارد. ضمن اینکه امکان برقراری این مدل به روش تصویری نیز امکانپذیر است.
- مشورت آنلاین به صورت نوشتاری (چت): این روش همان چتی است که شما در تلگرام یا واتساپ با دوستان خود انجام میدهید.
در ارائه مشاوره آنلاین به روش غیر همزمان، فردی که درخواست دریافت مشاوره دارد مسئله و مشکل خود را به یکی از روشهای نوشتاری صوتی یا تصویری برای روانشناس و روان درمانگر خود ارسال نموده و در زمان دیگری پس از اینکه پیام وی دریافت شد، پاسخ خود را نیز دریافت خواهد کرد.
در روش چت نوشتاری احتمال بروز عیب و ضعف وجود دارد؛ در اینحالت درمانگر و مراجع باید از سرعت تایپ بالایی برخوردار باشند، که اکثر افراد این مهارت را ندارند. به همین دلیل در این روش بازدهی جلسه کمتر از مشاوره حضوری و ارتباط کلامی خواهد بود.
شاید بهتر باشد که این نکته را بدانید که تحقیقات نشان داده است که بازدهی چت نوشتاری حدود یک سوم چت صوتی است.
جالب تر اینکه در یک ساعت مکالمه حدود ۶۰۰۰ کلمه رد و بدل می شود، در صورتی که در چت نوشتاری این تعداد به ۲۰۰۰ کلمه کاهش پیدا میکند. اما روشهای مشاوره آنلاین مزایا و فوایدی نیز دارد؛ این مزایا در انجام درمانهای آنلاین و ایجاد احساس امنیت فردی بسیار موثر خواهد بود.
چرا باید آنلاین مشاوره بگیریم؟
انجام مشاورههای آنلاین به شما کمک می کند که ضمن مدیریت بهینه زمان خود، هزینههای مشورت و مشاوره را مدیریت کرده و ارتباط خود با روانشناس یا روان درمانگر را تسهیل بخشید.
همینطور مشاوره آنلاین، محدودیتی چون دوری مسافت و یا حضور در مناطق محروم و دور افتاده را مرتفع نموده و حتی برای کسانی که به لحاظ جسمانی محدودیت حرکتی داشته و قادر به ترک منزل نیستند بسیار مفید و کارآمد است.
اگر این مقاله را تا این قسمت خواندهاید و قصد دریافت خدمات مشاوره ای را دارید پیشنهاد ما به شما خدمات مشاورهای آنلاین به صورت همزمان است چرا که به لحاظ ایجاد همدلی و دریافت نتیجه بهتر توصیه می شود و میزان تاثیرگذاری حداکثری دارد.
اما مشاوره های آنلاین فقط به مشورت در خصوص مسائل روزمره و مشکلات بوجود آمده در زندگی ختم نمی شود؛ شما می توانید برای توسعه کسب و کار خود از کارشناسان زبده کانون تبلیغات پاسارگاد کمک بگیرید.
کانون تبلیغات پاسارگاد با ارائه پکیج های سیستم آموزش الکترونیک (LMS) آماده خدمت گزاری به شما عزیزان درخصوص ارتباط آنلاین و برقراره مشاوره اینترنتی است.