روز معلم مبارک

۱۳ مهرماه، روز جهانی معلم

روز معلم مبارکپنجم اکتبر برابر با ۱۳ مهرماه در ایران به عنوان روز جهانی معلم توسط سازمان یونسکو نامگذاری شده است. مناسبت این روز از سال ۱۹۹۴ اعلام شد. هدف از اعلام چنین روزی، ارج نهادن به مقام معلم، قدردانی و بررسی مشکلات آنها در سراسر جهان است.

با توجه به اینکه آموزگاران، نسل های آینده را تربیت می کنند، هر سال یک روز برای گفتن «متشکرم» کمترین کاری است که می توانیم برای آنان انجام دهیم. مهم نیست که امروز در کجای جهان هستید، به یاد داشته باشید که وجود معلم برای هر جامعه ای ضروری است.

اگر به دوران مدرسه خود فکر کنید، حداقل یک معلم در زندگی شما تغییر ایجاد کرده است. شاید او به شما کمک کرده تا در مسیر شغلی درست قرار بگیرید. ممکن است یک نفر شما را تشویق کرده باشد که تفکر خود را تغییر دهید و کارهای جدیدی را امتحان کنید. یا شاید زمانی که احساس می کردید مورد قبول همسالانتان نیستید، به شما کمک کرده اند تا روحیه خود را حفظ کنید. با وجود اینکه وظیفه معلمان تدریس است، اما نقش های زیادی در زندگی دارند. آنها می توانند مشاور و دوست هم باشند و حتی از شما محافظت کنند.

در حالی که تدریس در واقع یک حرفه نجیب است، اما شغلی چالش برانگیز نیز هست. به نظر می رسد معلمان بیش از هر زمان دیگری روزهای سختی را سپری می کنند. آنها ممکن است هر روز با محیط های مختلف، کمبود منابع و زمان محدود مواجه شوند.

وظایف معلمان چیست؟

معلمان نقش مهمی در شکل دادن به زندگی جوانان ایفا می کنند؛ زیرا نسل جدیدی از یادگیرندگان را تشویق خواهند کرد و آنان را راهنمایی می کنند تا تأثیر مثبتی در دنیای اطراف خود داشته باشند.

یک آموزگار مدرسه، به دانش آموزان خود کمک می کند تا در مورد یادگیری اشتیاق داشته باشند و تأثیر و اهمیت آموزش مادام العمر را درک کنند.

حرفه معلمی هیجان انگیز و چالش برانگیز است. آموزگاران به عنوان الگو، مربی، مراقب و مشاور عمل می کنند. آنها می توانند تأثیر عمیقی بر زندگی دانش آموزان خود بگذارند.

در درجه اول، معلمان دانش و علم را به دانش آموزان خود منتقل می کنند تا به آنها کمک کنند چیزهای جدیدی یاد بگیرند. آنها سبک‌های یادگیری جدید را برای دانش‌آموزان خود می یابند؛ به همین دلیل، آموزگاران باید با برنامه های درسی خود بسیار سازگار و انعطاف پذیر باشند.

ذهن خلاق، گوش شنوا و مهارت های ارتباطی قوی برای موفقیت در نقش معلم ضروری است. افرادی که انعطاف پذیر و سرسخت هستند، در این شغل موفق تر می باشند.

شش ویژگی اصلی و مهم معلمان

شرایطی که برخی معلم در محیط مدرسه با آن مواجه می شوند، به این سادگی قابل حل نیست. به عنوان یک آموزگار، ممکن است با تصمیماتی مواجه شوند که بر کل زندگی یک فرد، از خانواده تا آینده وی، تأثیرگذار باشد. آنها باید برای مقابله با آن آماده باشند.

با این حال، صرف نظر از شدت معضل، هر معلمی باید بر اساس یک سری اصول اخلاقی اقدام کند. منشور اخلاقی مجموعه ای شخصی از دستورالعمل هایی است که برای تعیین مسیر صحیح در یک موقعیت خاص استفاده می شود. اگرچه حرفه معلمی منشور اخلاقی پذیرفته شده رسمی ندارد، ولی هر کد اخلاقی باید شامل شش عنصر اساسی باشد:

۱. دانش

داشتن دانش کافی و مناسب برای حل مسائل اخلاقی بسیار مهم است. داشتن دانش کافی به آموزگاران کمک می کند تا رویکردهای متعددی را برای حل معضلات اخلاقی به کار گیرند. پس از ارزیابی جوانب مثبت و منفی و عواقب اقدامات احتمالی، معلم می تواند تصمیم بگیرد که چگونه به بهترین شکل به دانش آموزان خود کمک کند.

۲. همدلی

همدلی به توانایی درک موقعیت افراد در شرایط مختلف اشاره دارد. این ویژگی باعث می شود تا دانش آموزان در موقعیت های مختلف احساس تنهایی نکنند و بتوانند مسائل و مشکلات درسی خود را با آنان درمیان بگذارند.

روز جهانی معلم۳. استدلال

توانایی تحلیل منطقی و منسجم، عنصر مهمی از ویژگی های اخلاقی یک معلم است. برای آموزگاران مهم است که بتوانند در مورد یک موقعیت یا شرایط فکر کنند و در عین حال همه جوانب را در نظر بگیرند و اصول اخلاقی را به عنوان معیاری برای مشورت حفظ کنند.

۴. پاسداری از ملاحظات اخلاقی

توانایی شناسایی و تجزیه و تحلیل منافع اخلاقی متضاد در هر موقعیتی، بسیار مهم است. حقوق همه باید حفظ شود و هیچ کس نباید از آنچه استحقاقش را دارد محروم کرد. مهمترین ویژگی در برخورد با ملاحظات اخلاقی، توانایی پایبندی به حقیقت است.

۵. شجاعت

اگر عنصر شجاعت وجود نداشته باشد، اخذ ویژگی های شغل معلمی، مانند پاسداری از ملاحظات اخلاقی، استدلال و همدلی بسیار دشوارتر است. برای رسیدن به نتایج اخلاقی مناسب برای همه طرف‌های درگیر، شجاعت لازم است و بسته به موقعیت می‌تواند به شکل اراده و درایت باشد.

شجاعت برای برخی از افراد طبیعی تر از دیگران است. به عنوان یک معلم، از شما خواسته می شود که در موقعیت های مختلف، گاهی اوقات از خود شجاعت نشان دهید.

۶. مهارت های بین فردی

اگر معلمان فاقد مهارت‌های ارتباطی لازم باشند، کار آنها به خوبی پیش نمی رود. حتی اگر درک شما از درست و نادرست، روشن و عادلانه باشد و تمام ویژگی های یک آموزگار خوب را داشته باشید، در صورت عدم داشتن مهارت های بین فردی، پتانسیل نتایج مثبت کاهش می یابد.

در موقعیت‌های رنگارنگ اخلاقی، معلمان باید بدانند که چگونه کلمات خود را با درایت فرموله کنند و چگونه از عبارات درست استفاده کنند و آنها را به شیوه‌ای صریح بیان کنند که نه خیلی خشن و نه خیلی ضعیف به نظر برسند.

ارزش ها و اصول اخلاقی شغل معلمی

هسته اصلی آموزش از چهار ارزش اصلی تشکیل شده است: کرامت، صداقت، انصاف و مسئولیت.

کرامت یعنی احترام به انسانیت. معلمان باید به هر فرد، صرف نظر از جنسیت، ظاهر، سن، مذهب، جایگاه اجتماعی، محل تولد، عقاید، توانایی ها و دستاوردها احترام بگذارند.

صداقت یکی از ارزش های اصلی در وظایف اساسی معلمان است که شامل هدایت دانش آموزان در مسیریابی درست زندگی و محیط آنها می شود. صداقت با خود و دیگران و احترام متقابل در تمامی ارتباطات جنبه اساسی کار معلمان است.

انصاف هم در هنگام مواجهه با دانش آموزان، گروه ها و هم در جامعه کاری مهم است. انصاف به ویژه شامل ترویج برابری، عدم تبعیض و پرهیز از طرفداری است.

مسئولیت اصلی معلمان، آموزش برنامه درسی به دانش آموزان و دانشجویان است. آنها باید به وظایف خود در قبال دانش آموزان عمل کنند.

تغییر شکل آموزش، بعد از همه گیری کووید ۱۹

بعد از همه گیری کووید ۱۹، مدارس و دانشگاه‌ها در سراسر جهان کلاس‌های خود را به صورت آنلاین برگزار کردند. پس آموزش مجازی و آنلاین جایگزین آموزش حضوری برای دانش آموزان و دانشجویان شد.روز جهانی معلم

در این میان، نیاز به یک سیستم مدیریت آموزش الکترونیک (LMS) به وضوح حس می شد. سیستم مدیریت یادگیری (LMS) یک برنامه نرم افزاری یا فناوری مبتنی بر وب است که برای برنامه ریزی، پیاده سازی و ارزیابی یک فرآیند یادگیری خاص استفاده می شود. این برنامه برای شیوه‌های آموزش الکترونیکی استفاده شده و در رایج‌ترین شکل آن، از دو عنصر تشکیل شده است: یک سرور که عملکرد پایه را انجام می‌دهد و یک رابط کاربری که توسط مربیان، دانش‌آموزان و مدیران اداره می‌شود.

به طور معمول، یک سیستم مدیریت یادگیری، راهی برای ایجاد و ارائه محتوا، نظارت بر مشارکت دانش‌آموز و ارزیابی عملکرد دانش‌آموز در اختیار مربی قرار می‌دهد. یک سیستم مدیریت یادگیری ممکن است توانایی استفاده از ویژگی‌های تعاملی مانند بحث‌های رشته‌ای، کنفرانس ویدیویی و انجمن‌های گفتگو را برای دانش‌آموزان فراهم کند.

شایان ذکر است کانون تبلیغات پاسارگاد با ارائه سیستم مدیریت آموزش الکترونیک (LMS) به شما عزیزان این مشکل را برای معلمان و مربیان گرامی مرتفع کرده است. برای مشاهده تعرفه خدمات نصب و راه اندازی سیستم مدیریت آموزش الکترونیک (LMS) و ثبت سفارش آنلاین کلیک کنید.

 

منابع:

the edvocate

techtarget

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *