بر اساس تعاریف ارائه شده؛ دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال شامل مجموعه فعالیتهایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال (وب، اینترنت، موبایل یا سایر ابزارهای دیجیتال) مورد استفاده قرار میگیرند. اما آیا به راستی واقعا به آن نیاز داریم؟ چرا و چگونه؟
۱- مشتریان شما آنلاین هستند
طبق آمار رسمی منتشر شده تعداد مشترکان اینترنت تا پایان سال ۱۳۹۷ به بیش از ۷۴ میلیون رسیده و بر این اساس می توان نتیجه گرفت بیش از ۹۰% مردم ایران به اینترنت دسترسی دارند.
از آنجا که این آمار در کشورهای پیشرفته بیش از ۹۹.۹% است و با توجه به سیر صعودی ضریب نفوذ اینترنت در کشور طولی نخواهد کشید تا تقریبا کسی را در هیچکجای جهان پیدا نکنیم که به اینترنت دسترسی نداشته یا بدتر از آن به اینترنت نیاز نداشته باشد!
همچنین با استناد به گزارشی دیگر، تقریبا ۸۰% از کاربران شبکههای اجتماعی در رده سنی بین ۱۸ تا ۴۹ سال قرار دارند.
بنابراین می توان گفت بخش بزرگی از مشتریان بالقوه شما در اینترنت آنلاین هستند و کاملا بدیهیست اگر نتوانند شما را در اینترنت پیدا کنند شما را جدی نگرفته و سریعا سراغ رقبایتان می روند!
۲- باید همه جا در دسترس باشید
واضح است اینترنت برای جامعه ای از افراد گرفتار پرمشغله، صرفه جو و حتی تنبل! بهشتی برین است، چرا که حتی اگر در هر شهر یک دفتر فعال داشته باشید بازهم ترجیح می دهند در جای خود به همان صورت که نشسته اند با اشاره انگشت به شما دسترسی داشته باشند.
بنابراین فراموش نکنید مشتریانی که هیچ راهی برای دسترسی فیزیکی به شما ندارند هم باید امکان ارتباط با شما را داشته باشند و این بی شک یکی از بزرگترین مزیت های شما نسبت به دیگر رقبایتان خواهد بود.
۳- باید همیشه در دسترس باشید
تا کنون به تبلیغات روی بیلبورد های سطح شهر توجه کرده اید؟ آخرین تبلیغی که دیدید مربوط به چه کالا یا خدمتی بود؟ چند مرتبه پیش آمد که مشاهده تبلیغات نمایش داده شده شما را مستقیما به خرید آن محصول یا سفارش آن خدمت وا دارد؟
احتمالا پاسخ دادن پرسشهای فوق کمی سخت به نظر برسد زیرا در آن زمان که تبلیغها نمایش داده میشد یا آنقدر گرفتار بودید که توجهتان به بیلبورد جلب نشد، یا اینکه در آن لحظه نیاز به آن کالا یا خدمت نداشتید یا اینکه زمانی که نیاز پیدا کردید دیگر آن تبلیغ در خاطرتان نمانده بود. البته این موضوع برخی اوقات اشتباه است اما اغلب برای بیشتر افراد اینچنین است.
جالب است بدانید انگیزه مشتری برای خرید یک کالا یا خدمت از شما، احساس نیاز به آن در همان جا و همان لحظه است و اگر یکی از این سه ضلع مثلث به درستی تشکیل نشود امکان دارد فروش موفقی را تجربه نکنید و تبلیغات هدفمند که در دیجیتال مارکتینگ به شدت روی آن تمرکز می شود نیز بر همین اساس تعریف می شود.
بر همین اساس می توان اینطور نتیجه گرفت که مشتریان شما توقع دارند در هر ساعت از شبانه روز و هر روز از هفته، بتوانند نیازهایشان را برآورده نمایند؛ و این مهمترین راز وفادار سازی مشتریان نسبت به خودتان است.
در سلسله مباحث بعدی به موضوع تبلیغات هدفمند در دیجیتال مارکتینگ بیشتر رسیدگی خواهیم کرد اما در این حین بسیار خرسند خواهیم شد اگر نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستانتان از طریق بخش نظرات در همین پست و یا کامنت در شبکه های اجتماعی در میان بگذارید و فراموش نکنید با اشتراک گذاری این مطلب در شبکه های اجتماعی می توانید در ارتقاء معلومات دیگران نیز سهیم باشید.