همه افراد برای موفقیت در شغل خود به مهارت های خاصی نیاز دارند، برای مثال اگر میخواهید به عنوان یک تولیدکننده محتوا کار کنید، ضروری است نحوه استفاده از ابزارهای زمان بندی رسانههای اجتماعی را بدانید. کسب این مهارتها که اغلب مهارت های استخدام نامیده میشوند، ضروری هستند. حتی اگر در یک درخواست شغلی ذکر نشده باشند.
با این حال، بیشتر مشاغل به مهارتهایی نیاز دارند که در آگهی های شغلی ذکر نشدهاند، به عنوان مثال از شما انتظار میرود توانایی برقراری ارتباط با همکارانتان را داشته باشید.
در این مطلب می خواهیم بدانیم این مهارت ها چه هستند، چگونه در فعالیت های روزانه به کار گیریم و چگونه آنها را بهبود ببخشیم تا بتوانیم در هر موقعیت شغلی موفق شویم.
مهارت های استخدام چیست؟
مهارت های استخدام مهارت های اصلی مورد نیاز برای موفقیت در اکثر موقعیت های شغلی است.
این توانایی ها، عمومی هستند و گاهی اوقات مهارت های نرم نامیده می شوند و اکثر کارفرمایان در استخدام های جدید به دنبال آن هستند.
مهارت های استخدامی می تواند در هر موقعیتی که دارید، صرف نظر از نوع شغل، قابل انتقال باشد.
مثلا، شما باید بدون در نظر گرفتن سطح موقعیت خود به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنید، چه به عنوان یک مدیر اجرایی چه به عنوان کارآموز بازاریابی.
مهارتهای استخدامی همیشه به عنوان مهارتهای ضروری برای کسب یک شغل فهرست نمیشوند، زیرا مهارت های پایه هستند؛ اما کارفرمایان به آن توجه می کنند و از شما انتظار دارند که از آن در محل کار خود استفاده کنید.
توسعه مهارت های اشتغال
شما می توانید مهارت های استخدامی را بدون آموزش خاص و از طریق تجربیات در مدرسه، محیط کار، سرگرمی ها و فعالیت های فوق برنامه تقویت کنید.
به عنوان مثال میتوانید مهارتهای سخنرانی عمومی را از سخنرانی های ارائه شده در کلاس و مهارتهای همکاری را از بازی در یک تیم ورزشی در اوقات فراغت خود بسط دهید.
نمونه هایی از مهارت های استخدامی
باهم چند نمونه از مهارت های استخدامی را مرور کنیم.
- ارتباط: در همه موقعیت ها، باید با هم تیمی ها و مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و بتوانید به صورت شفاهی و کتبی عقاید خود را به وضوح توضیح دهید.
- همکاری: کارفرمایان از شما می خواهند که همکاری کنید، زیرا کار تیمی اغلب وسیله ای است که شرکت می تواند از طریق آن به اهداف خود دست یابد. همکاری همچنین به این معناست که بتوانید به خوبی با دیگران کار کنید.
- تفکر انتقادی: این توانایی برای تجزیه و تحلیل و درک مسائل موجود در محل کار مورد نیاز است. این یک مهارت مهم برای استخدام است، زیرا همیشه باید به طور منطقی در مورد مشکلات و موقعیت هایی که در محل کار ایجاد می شود فکر کنید و به راه حل برسید.
- خود مدیریتی: کارفرمایان از شما می خواهند که خود مدیریتی داشته باشید و بدون راهنمایی، در مواقع حساس و ضرب الاجل ها به اهداف موردنظر سازمان برسید. در حالی که درخواست کمک اشکالی ندارد، کارفرمایان می خواهند به شما آموزش دهند که بتوانید کارهای روزمره خود را انجام دهید.
- انطباق پذیری: انطباق پذیری یک مهارت حیاتی برای استخدام است زیرا همه چیز می تواند به سرعت در محل کار تغییر کند و سازگاری یا عدم سازگاری شما باعث ادامه موفقیت تجاری یا عقب ماندن باشد.
- قابل اطمینان بودن: کارفرمایان میخواهند بدانند آیا میتوانند در تمام جنبههای کار به شما اعتماد کنند و شما وظایف خود را کامل انجام میدهید، به موقع حاضر میشوید و میتوانید بدون راهنمایی دقیق در عملکرد کلی خود ثابت قدم باشید؟
- سازماندهی/برنامه ریزی: سازماندهی و توانایی برنامه ریزی به این معنی است که می توانید به اندازه کافی درک کنید که چگونه تکالیف خود را به شیوه ای ساختاریافته و به موقع انجام دهید. آیا شما می توانید برنامه هایی ایجاد کنید و برای رسیدن به اهداف و ضرب الاجل ها به آنها پایبند باشید؟
- رهبری: کارفرمایان از مهارتهای رهبر بودن استقبال میکنند، زیرا از شما میخواهند در مواقع لزوم مسئولیت را بر عهده بگیرید یا در طول فعالیتهای تیمی افراد دیگر را مدیریت کنید.
- تمایل به یادگیری: تمایل به یادگیری برای همه مشاغل ضروری است، زیرا همیشه از شما انتظار می رود که در محل کار یاد بگیرید، برای یادگیری در کار آماده باشید و وظایف جدید را به خوبی انجام دهید.
- دانش فنی: این مهارت شامل داشتن یک توانایی پایه برای استفاده از فناوری در وظایف شغلی روزمره، دانش ارسال ایمیل، انجام یک پرسشنامه به صورت آنلاین یا استفاده از ابزارهایی مانند Google Suite است. مهارتهای فن آوری شامل مهارتهای اساسی استخدام نیستند.
بهبود مهارت های اشتغال
همانطور که ذکر شد، مهارت های استخدام آموزش داده نمی شوند. آنها با تجربیات مختلفی مانند کار در یک شغل و شرکت در سرگرمی ها قوی می شوند.
مهارتهای استخدامی معمولاً در فعالیتهایی که قبلاً انجام داده اید، بهبود می یابند. به عنوان مثال:
- اگر می خواهید مهارت های سازمانی خود را بهبود ببخشید، می توانید رویدادهایی را در جامعه خود برگزار کنید.
- اگر میخواهید مدیری قوی شوید، میتوانید از مدیران فعلی در محل کارتان بخواهید تا از سبک آن ها استفاده کنید یا برای مدیریت فعالیتهای جدید در محل کار، قدم بردارید.
- اگر می خواهید مهارت های فنی خود را بهبود بخشید، می توانید از ابزارهای مختلف در زندگی روزمره خود استفاده کنید.
- اگر میخواهید در شیوه مدیریتی خود بهتر باشید، میتوانید از رییس خود در محل کار بخواهید تا به شما در یادگیری مدیریت زمان و سازمان کمک کند.
هنگامی که برای بهبود مهارت های استخدامی خود تلاش می کنید، ممکن است برنامه ریزی برای پیشرفت خود در یک چک لیست مفید باشد.
چک لیست مهارت های استخدام
چک لیست مهارت های استخدام به شما کمک می کند تا یک برنامه جامع و مدون داشته باشید و آن را پیگیری کنید.
میتوانید مهارت های خاصی را که میخواهید بهبود ببخشید انتخاب کنید، مراحل آن و چارچوب زمانی مورد نظر برای رسیدن به هدف نهایی را مشخص کنید.
توسعه مهارت های استخدام چالش مهمی نیست، زیرا اغلب آنها را در طول زمان از طریق تجربیات زندگی یاد می گیریم.
از چک لیست ما برای بررسی مواردی که نیاز دارید استفاده کنید و برای مواردی که توانایی آن را ندارید، برنامه ای ایجاد کنید.
منبع: ?What Are Employability Skills