تعریف وب سایت
وب سایت (Website) در حقیقت صفحه یا مجموعه ای از صفحات الکترونیکی است که بر بستر شبکه های کامپیوتری (Network) سرویس دهی و مورد استفاده قرار می گیرد.
این بستر می تواند یک شبکه کامپیوتری محلی (Local) (به عنوان مثال شبکه ای از مجموعه کامپیوتر های یک اداره یا سازمانی بخصوص) باشد یا کامپیوتری که به شبکه جهانی اینترنت (Internet) متصل شده است. در هر صورت تفاوت چندانی در نحوه سرویس دهی، تکنولوژی مورد استفاده و یا حتی کاربران وب سایت وجود نخواهد داشت.
در این مدل یک یا چند سرویس دهنده (Server) و دست کم یک یا چند کاربر سرویس گیرنده (Client) تعریف خواهند شد. حتی در مواردی (که البته متداول نیست) همان کامپیوتر سرویس دهنده می تواند همزمان سرویس گیرنده هم باشد!
سرور ها کامپیوتر هایی هستند که وب سایت مورد مثال را بر روی آن ذخیره و اجرا می کنیم تا دیگر کامپیوترهای متصل به شبکه بتوانند به آن متصل شده و سرویس مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشند. بنابراین از آنجا که وظیفه اینگونه سرورها میزبانی کدها و داده های ذخیره شده بر روی وب سایت است اصطلاحا به آنها هاست (Host) گفته می شود.
در هر شبکه کامپیوتری به هر کامپیوتر یا دستگاه کامپیوتری یک آدرس مخصوص تعلق می گیرد که اصطلاحا به آن آدرس منطقی (IP) گفته می شود و کامپیوترهای درون هر شبکه به وسیله همین IP هایی که دارند می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
صفحات وب سایت دقیقا چه هستند و چگونه می توان از آنها استفاده کرد؟
صفحات وب سایت در واقع کدهایی نوشته شده به زبانهای برنامه نویسی مخصوص به خود هستند که بر روی کامپیوتر سرور میزبانی شده و با هر بار درخواست کاربر، اجرا شده و نتیجه ای را به سوی کاربر ارسال می کنند. این نتیجه می تواند کدهای از پیش نوشته شده یا کدهای تولید شده جدیدی باشد که قبلا بر اساس الگویی مشخص برای آن وب سایت تعریف شده است.
کاربر کامپیوتر سرویس گیرنده به وسیله نرم افزاری بنام مرورگر وب (Browser همچون Google Chrome یا Firefox) درخواست خود را به سرور ارسال نموده و وظیفه مرورگر تبدیل کدهای دریافتی به صفحاتی گرافیکی برای کاربر می باشد. این فرآیند به طور خودکار با تایپ آدرس وب سایت در آدرس بار مرورگر آغاز شده و تا زمان لود کامل وب سایت بر روی صفحه نمایش کاربر به پایان خواهد رسید.
اما آدرس وب سایت چه ارتباطی با آدرس سرور دارد؟
از آنجا که آدرسهای IP به صورت رشته ای از اعداد و حروف پشت سر هم نوشته می شوند، خواندن آن برای انسان نامفهوم و به خاطر سپاری آن تقریبا غیر ممکن است. در مقابل، آدرسهای وب سایت که از حروف و اعداد قابل فهم تعریف می شود، می تواند دامنه ای از آدرسهای زیرمجموعه دیگر را پوشش دهد که به آن اصطلاحا دامنه (Domain) گفته می شود.
پس در اینجا نیاز خواهیم داشت هر آدرس دامنه را به یک آدرس IP مرتبط کنیم تا درخواست کاربران به سوی سرور هاستینگ وب سایت مورد نظر هدایت گردد. رابطه میان هر دامنه و IP های متصل به آن در جداولی ذخیره می شود که سرورهایی بنام DNS وظیفه نگهداری، مدیریت و پاسخگویی در این خصوص را به کامپیوترهای درون شبکه بر عهده دارند.
زمانی که کاربر، دامنه وب سایت مورد نظرش را در مرورگر کامپیوتر خود وارد می کند، مرورگر به طور خودکار درخواست را به اولین سرور DNS ارسال نموده و پس از مشخص شدن IP سرور مورد نظر، درخواست به سوی آن ارسال می شود. آنگاه مرورگر منتظر می ماند تا سرور به درخواست ارسال شده پاسخ دهد؛ زمانی که پاسخ سرور دریافت شد کدهای دریافتی در مرورگر کامپیوتر کاربر به صفحاتی گرافیکی ترجمه شده و بر روی صفحه مانیتور نمایش داده می شود.
انواع وب سایت
وب سایت های نخستین از نظر فنی به زبان HTML نوشته می شدند، این وب سایتها صرفا محتوایی ثابت را در صفحات خود به نمایش می گذاشتند که همه کاربران قادر به مشاهده آن بودند. بعدها به مرور زمان زبان CSS نیز در کنار HTML استفاده شد که هدف استفاده از آن ساماندهی وضعیت گرافیکی آن بود. از اینگونه وب سایتها اصطلاحا وب سایت های ثابت (Static) یاد می شود. در وب سایت های استاتیک کاربران صرفا امکان دریافت داده های منتشر شده بر روی وب سایت را داشتند.
پس از مدتی نیاز شدیدی به وب سایت های تعاملی احساس شد، وب سایت تعاملی بر خلاف نیاکانشان امکان دریافت داده را نیز در کنار انتشار داده ها فراهم می کردند. اینجا بود که تکنولوژی وب سایت های پویا (Dynamic) به دنیا معرفی شد. از آن تاریخ دیگر کاربران به راحتی می توانند با ارسال اطلاعات خود اعم از نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل و… در وب سایت ثبت نام نموده و بر خلاف وب سایت های استاتیک همه کاربران به تمام اطلاعات ذخیره شده بر روی وب سایت دسترسی نداشتند بلکه هر کاربر بنا به سطح دسترسی خود از آن داده ها بهره مند می شود. وب سایت های مطرح کنونی همچون گوگل، مایکروسافت، آمازون، علی بابا و… از این دست وب سایتها هستند.
برنامه نویسی وب سایت های داینامیک از دو بخش سمت کاربر (Front-End) و سمت سرور (Back-end) تشکیل شده و عموما برای مدیریت و نگهداری داده ها از پایگاه داده (Database) همچون MySQL یا Mongo استفاده می کنند.
کدهای سمت کاربر با زبان هایی مانند HTML و CSS نوشته می شوند که عینا به مرورگر کاربر منتقل شده و بر روی مرورگر کاربر به صفحات گرافیکی تبدیل می شوند. اما کدهای سمت سرور با زبان هایی مانند PHP یا Python نوشته می شوند که صرفا درون سرور اجرا شده و حاصل اجرای آنها تولید کدهای سمت کاربر می باشد. در این بین داده های رد و بدل شده درون پایگاه داده ذخیره و مدیریت می شوند تا برنامه سمت سرور صرفا به انجام دستورات محوله مشغول باشد.
اخیرا نسل جدیدی از وب سایتها در حال توسعه هستند که هرکدام در حقیقت یک نرم افزار تحت وب (Web Application) هستند! بر خلاف وب سایت ها، توسعه وب اپلیکیشن ها بر روی ایجاد تعامل با کاربر تمرکز دارد. به عنوان مثال شما در یک وب اپلیکیشن می توانید ظاهر نرم افزار را بسته به سلیقه خود تغییر داده و یا در شرایط عدم اتصال به شبکه نیز از نرم افزار استفاده نموده تا به محض اتصال تمام داده ها با سرور همگام سازی شوند. همانگونه که مشخص است وب اپلیکیشن ها کاربر محور تر از وب سایت ها هستند و ضمن فراهم نمودن دسترسی نامحدود و سادگی در استفاده، دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی در تعامل با کاربران هستند. کدهای سمت کاربر وب اپلیکیشن ها عموما با زبان هایی مانند React.js یا Angular.js و کدهای سمت سرور وب اپلیکیشن ها عموما با زبان هایی مانند Node.js یا PHP نوشته می شوند و از آنجا که در بسیاری اوقات کاملا مستقل از یکدیگر نوشته می شوند به وسیله یک واسطه بنام API با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
انواع صفحات وب
صفحات وب از نظر نوع و نحوه ارائه محتوا به دسته بندی های متفاوتی تقسیم می شوند؛ برخی صفحات وب جنبه شخصی و برخی دیگر جنبه گروهی دارند. به صفحاتی که حاوی موضوعات و مطالب شخصی مربوط به یک فرد بخصوص باشد (مانند دیدگاه های شخصی، دست نوشته های روزمره یا…) اصطلاحا وبلاگ گفته می شود. در مقابل آن، به صفحاتی که حاوی موضوعات و مطالب رسمی مربوط به شخص یا گروهی از اشخاص باشد (مانند اخبار و اطلاعیه های یک فروشگاه، شرکت خصوصی، موسسه، سازمان دولتی یا…) اصطلاحا وبسایت گفته می شود. بنابراین علیرغم اینکه طراحی و پیاده سازی هر وبلاگ یا وبسایت می تواند هدفی تجاری یا غیرتجاری داشته باشد اما فارغ از ناشر محتوا، نوع و علت نشر محتوا در این خصوص تعیین کننده خواهد بود.
اما وب سایت ها ار از نظر موضوعی به چند دسته تقسیم می شوند:
وب سایتهای اطلاع رسانی:
این دسته از وب سایت ها صرفا جهت نشر اخبار و اطلاعیه ها ایجاد می شوند. هدف از راه اندازی اینگونه وب سایت ها عموما غیر تجاری و تنها برای آگاه سازی جامعه ای از مخاطبانشان است. به عنوان مثال وب سایت اطلاع رسانی واحد آموزش دانشگاه یا وب سایت خبری یک موسسه خیریه جزو این دست از وب سایت ها می باشد.
این گونه از وب سایت ها محتوایی با اهداف تبلیغاتی دارند که محوریت آن می تواند خبری، تحلیلی، آموزشی یا… باشد. وب سایت دیجی کالا در سالهای ابتدای فعالیتش، پیش از اینکه به یک سایت تجاری (فروشگاهی) تبدیل شود با همین استراتژی مخاطبین بسیاری را جذب و بستر تبدیل شدن به یک وب سایت تجاری را فراهم نمود. در وب سایت های تبلیغاتی کالا یا خدماتی به طور مستقیم عرضه نمی شوند اما تبلیغات کالا یا خدمات به طور واضح مشخص است و عموما در انتهای مطالب خود شماره تماس ثبت سفارش یا هرگونه راه ارتباطی (به غیر از خود وب سایت) را اعلام می کنند تا مشتریان بتوانند کالا یا خدمات تبلیغ شده را سفارش دهند. البته کالا یا خدمات تبلیغ شده می تواند مربوط به دیگر سایتها نیز باشد که سایتهایی چون ترب و نبض بازار از این دست سایتها هستند.
وب سایتهای تجاری:
هدف از راه اندازی وب سایتهای تجاری فروش کالا یا خدماتی است که عرضه آن به صورت از راه دور امکان پذیر باشد. البته با پیشرفت تکنولوژی تقریبا تمام کسب و کارها به مرور این امکان را یافته اند که محصولات فیزیکی و مجازی خود را به شیوه های آنلاین به مشتریان خود ارائه نمایند. این گونه وب سایت ها بسته به صنف و نوع تجارتی که در آن انجام می شود عملکردی متفاوت با یکدیگر دارند که در ادامه به آن اشاره ای خواهیم داشت:
در این نوع از وب سایت ها محصولاتی فیزیکی (همانند لوازم منزل یا ابزارآلات فنی) به فروش می رسد که فرآیند ثبت سفارش برای مشتریان بسیار ساده است، کاربران وب سایت به سادگی کالاهای مورد نظر را انتخاب کرده و پس از مشخص شدن شیوه پرداخت (نقدی، پرداخت بانکی یا پرداخت درب منزل) کالا به آدرس مشتری ارسال می شود. سایتهایی نظیر آمازون و ای بی از پرآوازه ترین سایت های فروشگاهی جهان هستند.
وب سایت های اشتراک فایل:
این دسته از وب سایت ها مشابه همتای فروشگاهی خود هستند اما با این تفاوت که محصول فیزیکی برای ارسال وجود ندارد و تنها دسترسی مشاهده یا دانلود فایلهای مورد سفارش مشتری به ایشان ارائه می گردد. کسب و کارهایی همانند آموزشگاه های مجازی که ویدیوهای آموزشی تولید می کنند یا کتابخانه های اینترنتی که کتابهای الکترونیکی (PDF) را برای فروش ارائه می کنند از این دست محسوب می شوند.
وب سایت های رزرواسیون و نوبت دهی:
علیرغم کسب و کارهای یاد شده، برخی کسب و کارها هستند که امکان ارائه کالا یا خدمات در محل مشتری را ندارند، این گونه از کسب و کارها نیز از فروش اینترنتی بی بهره نیستند زیرا برای مشتریان خود بدون نیاز به مراجعه حضوری امکان رزرو نوبت یا فروش بلیط از راه دور را فراهم می کنند. مواردی همچون بلیط سانس های سینما، بلیط استخر، نوبت مراکز درمانی و نوبت مراجعه به مشاور از این دست می باشد.
وب سایت ها (وب اپلیکیشن های) مدیریتی
همانگونه که پیشتر اشاره کردیم، وب اپلیکیشن ها نرم افزارهایی تحت وب هستند که با هدف تعامل هرچه بیشتر با کاربران خود طراحی می شوند و سیستم های نرم افزاری تحت وب نیز عموما از همین دست هستند. به عنوان مثال سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) نرم افزاری برای ثبت، مدیریت و گزارش گیری از روابط میان سازمان و مشتریانش است که به وفادار سازی مشتریان و افزایش فروش کمک شایانی می کند. در مثالی دیگر می توان سیستم مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM) را نام برد، در این نرم افزار فرآیندهای درون سازمانی تعریف شده و کلیه فرآیندها را می توان به کمک آن اجرا، مدیریت و بر روی آنها نظارت نمود. سیستم مدیریت آموزش (LMS) نیز مثال دیگری از اینگونه نرم افزارها می باشد که کلیه مراحل آموزشی یک دانشگاه اعم از ثبت نام و انتخاب واحد تا پرداخت شهریه و برگزاری کلاسهای آموزشی و نهایتا اخذ آزمونهای پایان دوره و ارائه مدرک آموزشی را پوشش می دهد. نرم افزارهای پرکاربرد گوگل همچون Gmail، Calendar، Keep، Contact، Drive نیز از دیگر انواع وب اپلیکیشن های آنلاین می باشد.
مزایای طراحی وب سایت
داشتن پایگاهی اختصاصی و متمرکز بر روی فضای گسترده اینترنت
با داشتن یک وب سایت اختصاصی این امکان فراهم است که مستقل از هر رسانه دیگر بر روی اینترنت قادر به فعالیت باشیم، مهمتر از آن با داشتن یک وب سایت اختصاصی این امکان فراهم می شود تا کلیه فعالیت های پراکنده ای که تاکنون در شبکه های اجتماعی داشته ایم را یکپارچه و مدیریت کنیم که این قابلیت در صرفه جویی زمان و انرژی ما بسیار موثر خواهد بود.
رسمیت بخشیدن به کسب و کار
شما هیچ کسب و کار معتبری را پیدا نخواهید کرد که فعالیت در فضای مجازی و اینترنت را نادیده گرفته باشد. مضاف بر آن اغلب افراد تمایل بسیاری دارند که از پتانسیل اینترنت برای یافتن کالا یا خدمات مورد نظرشان بهره برداری نمایند و همین امر سبب می شود تا بدون مراجعه حضوری به محل کسب و کارتان و صرفا با دیدن وب سایت شما بر روی کسب و کارتان حساب باز کنند و میزان اعتبارتان را با دیگر رقبایتان مقایسه کنند.
امکان مدیریت و توسعه نامحدود
هیچ چیز غیرممکن نیست! اگر وب سایتی مخصوص به خود داشته باشید تقریبا هر عملکرد منطقی ای را می توانید از آن توقع داشته باشید. تنها کافیست انجام آن را به متخصصین مربوطه بسپارید تا قابلیت ها و امکانات جدید سریعا به آن اضافه شود. همین توسعه نامحدود و پایدار در مقابل محدودیت ها و استحکاک های دنیای واقعی این امر را واقعیتی بسیار جذاب و شگفت انگیز بدل می کند.
پس از اضافه شدن امکانات مورد نظر شما به راحتی، با کمترین دانش کامپیوتر و اینترنت می توانید در هرکجا و هر زمان وب سایت خود را بدون نیاز به استخدام نیروهایی متخصص به تنهایی مدیریت کتید.
چالشهای طراحی وب سایت
بهره گیری از محتوای مخاطب پسند
محتوا پادشاه است! در این رابطه در مقالات پیشین بسیار صحبت کرده ایم. اگر بدانید که نوع، موضوع، نحوه نگارش و طرز بیان محتوای شما بر روی مخاطبین وب سایتتان چه تاثیر عمیقی دارد قطعا به اهمیت آن پس می برید.
تولید محتوا بر اساس انواع آن که به چهار دسته متنی، تصویری، صوتی و ویدیویی تقسیم می شود بر اساس موضوعاتی باید انجام شود که مخاطبین هدف شما به دنبال آن هستند؛ این موضوع برای نحوه نگارش و طرز بیان محتواهای تولید شده نیز بر اساس رفتار شناسی و هنجارهای اجتماعی مخاطبینتان نیز صادق است. بدیهیست تولید محتوا بدون شناخت کافی از مخاطبین هدف کسب و کارتان بی اثر خواهد بود، لذا برای تعیین استراتژی تولید محتوا و تبیین جزئیات آن نیاز به اخذ مشاوره از مشاورینی خبره و باتجربه در این زمینه خواهید داشت.
مدیریت وب سایت
مدیریت وب سایت کاری بسیار آسان است اما از آنجا که وقت طلاست، برخی مدیران ترجیح می دهند بسته به اهدافی که در نظر دارند اپراتوری و اجرای دستورات را به نیروهایی متخصص در این زمینه بسپارند. اینجاست که اهمیت استفاده از متخصص اپراتوری وب سایت مشخص می شود.
بروز مشکلات فنی
هر سیستمی فارغ از ماهیت فیزیکی یا مجازی خود، بنا به مقتضیات زمانی و پیشرفت تکنولوژی نیازمند نگهداری، بروزرسانی و گاها تعمیر خواهد داشت. وب سایت نیز نه تنها در این مورد از دیگر سیستم ها جدا نیست بلکه می توان گفت به مراتب پیچیده تر و حساس تر نیز هست، چرا که یک وب سایت تجاری دست کم با چندین وب سایت یا سرویس دهنده تحت وب دیگر (همانند درگاه پرداخت آنلاین بانکی، سامانه پیام کوتاه مخابراتی، سرورهای ارسال ایمیل انبوه و…) نیر لازم است که در ارتباط باشد. بنابراین در صورت بروز هرگونه اختلال یا اشکال در روند فعالیت آن ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به کسب و کارمان وارد کند. بر همین اساس بسته به نوع پشتیبانی و خدمات پس از فروش، استفاده از کارشناسان فنی مربوطه در این زمینه امری لازم و ضروری به نظر می رسد تا به صورت دوره ای وب سایت ما را بررسی و پیش از وقوع مشکل آنرا درمان کنند.
تمدید مجدد خدمات هاست و دامنه
تمدید دوره ای خدماتی چون سرویس هاست و دامنه و همچنین پشتیبانی و خدمات پس از فروش می تواند تبدیل به دغدغه ای برای کارفرمایان شود که با فراموشی تاریخ دقیق آن مشکلاتی جبران ناپذیر را در کسب و کار آنلاین خود تجربه کنند. به همین خاطر کانون تبلیغات پاسارگاد مفتخر است سیستم اتوماسیونی را معرفی کند که با استقرار آن از سال ۱۳۹۶ تا کنون، کارمایان را یک ماه پیش از تاریخ انقضاء خدماتی که نیازمند تمدید دوره ای (سالیانه) هستند از انجام آن مطلع و در صورت فراموشی در سه مرحله به ایشان یادآوری می کند.
مراحل طراحی وب سایت
۱) اخذ مشاوره
اگرچه ممکن است وب سایت های زیادی را دیده باشیم که همگی روندی یکسان در ارائه خدمات دارند اما اگر نسبت به رقبایمان مزیت رقابتی نداشته باشیم به زودی بخش بزرگی از بازار هدفمان را از دست خواهیم داد. بنابراین اکیدا توصیه می شود پیش از هرگونه اقدام به طراحی وب سایت از مشاورین متخصص و متعهد در این زمینه بهره گیری نمایید تا پس از انجام بررسی و محاسبات لازم، نقشه راهی مشخص و بی نقص داشته باشید.
۲) ثبت سفارش
ثبت سفارش طراحی وب سایت پس از مشخص شدن نقشه راه بسیار راحت خواهد بود. کافیست موارد لازم برای طراحی وب سایتتان را به صورت آنلاین از لیست خدمات قابل ارائه انتخاب نموده و صورتحساب ایجاد شده را پرداخت نمایید. توجه داشته باشید برای راه اندازی وب سایت تهیه هاست و دامنه امری ضروریست.
۳) جمع آوری و ارائه محتوای اولیه
طراحی وب سایت همانند خرید یک خودرو نو از کارخانه خودروسازیست؛ اگر اپراتور وب سایت را راننده خودرو فرض کنیم، محتوای وب سایت را می توانیم با سوخت بنزین مقایسه کنیم. همانطور که واضح است در صورت نقص در هر یک از اضلاع این مثلث پروژه بی شک با شکست مواجه خواهد شد.
بنابراین همانگونه که اشاره کردیم پادشاهی محتوا را فراموش نکنید؛ اگر بخواهیم از ۱۰۰% زمان صرف شده برای وب سایت تقسیم کار کنیم بهترین روش اختصاص دادن ۷۰% از منابع (زمان و پول) برای تولید محتوای مناسب و اثرگذار، ۲۰% برای طراحی ظاهر گرافیکی زیبا، ساده و جذاب و ۱۰% برای مدیریت وب سایت خواهد بود.
۴) تحویل پروژه و رونمایی از سایت
انجام این مرحله بر عهده کارشناسان فنی مجری پروژه است اما بررسی و ارائه بازخورد بر عهده کارفرمای پروژه است که در بین دیگر فرآیندهای طراحی وب سایت امری بسیار مهم تلقی می شود. پس از ارائه بازخوردها نسخه نهایی وب سایت رونمایی شده و در دسترسی عموم کاربران اینترنت قرار خواهد گرفت.
۵) آموزش نحوه مدیریت وب سایت
علیرغم سهولت در مدیریت وب سایت، برای اطمینان از اشرافیت کارفرما به تمامی امکانات و قابلیت های مدیریتی وب سایت خود؛ ویدئوهای رایگان آموزشی از پیش تولید شده ای در اختیار کارفرما قرار میگیرد تا پس از مشاهده و تمرین در صورت وجود هرگونه سئول یا اشکال آنرا با کارشناسان ما در میان گذاشته تا به خوبی بر امور مربوطه مسلط گردد.
۶) پشتیبانی و خدمات پس از فروش
در این مرحله هرگونه سوال، اشکال و ابهام کارفرما در طول فعالیت وب سایت به سرعت رسیدگی شده و سایت نیز به طور خودکار توسط کارشناسان فنی کانون تبلیغات پاسارگاد به صورت دوره ای بررسی و بر صحت عملکرد آن نظارت خواهد شد.
۷) اخذ مشاوره های ادواری هدفمند
مدتی پس از رونمایی وب سایت لازم است تا نتایج بدست آمده از فعالیت آن بررسی شود تا مشخص گردد وب سایت فوق تا چه حد بر اساس نقشه راه اولیه بازدهی داشته است. در این مرحله خطاها و اشتباهات احتمالی نمایان شده و ضمن تصحیح روند جاری امکان توسعه و ارتقاء خدمات نیز میسر خواهد شد.
تعرفه طراحی وب سایت
شما در هر ساعت از شبانه روز برای مشاهده آخرین تعرفه های طراحی وب سایت می توانید به پرتال مشتریان کانون تبلیغات پاسارگاد با آدرس https://crm.pasargadmarketing.com/store/web-design مراجعه نمایید.
نمونه کارهای انجام شده
شما در هر ساعت از شبانه روز برای مشاهده نمونه کارهای انجام شده طراحی وب سایت می توانید به صفحه نمونه کارهای مندرج در وب سایت کانون تبلیغات پاسارگاد با آدرس https://pasargadmarketing.com/portfolios مراجعه نمایید.
در صورت وجود هرگونه سوال یا اشکال، کارشناسان ما در هر لحظه از شبانه روز با افتخار پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود. برای ارتباط با کارشناسان ما می توانید از اطلاعات تماس مندرج در صفحه تماس با ما به آدرس https://pasargadmarketing.com/contact استفاده نمایید.