اگر می خواهید مشتری، بین رقبا محصول شما را انتخاب کند، باید به روشی درست ارتباط برقرار کرده و به او آگاهی لازم را در خصوص محصول خود بدهید. به این منظور نیاز به استراتژی تبلیغاتی صحیح و طرح و نقشه برای راه اندازی کمپین های تبلیغاتی دارید تا مشتری خود را از وجود محصول خود و مزایای آن مطلع کنید.
یک استراتژی تبلیغاتی نقشی حیاتی در افزایش فروش شما دارد؛ چرا که قادر است مشتری شما را قانع کند تا محصول شما را بخرد.
در این مقاله شما با معنای استراتژِی تبلیغات و نحوه طراحی و انواع آن آشنا می شوید.
استراتژی تبلیغاتی به چه معناست؟
استراتژی تبلیغاتی یک برنامه قدم به قدم برای برقراری ارتباط با مشتری و قانع کردن او برای خرید محصول شما است. یک استراتژی تبلیغاتی که به درستی طراحی شده است، نه تنها فواید محصول شما را توضیح می دهد بلکه دلیلی برای انتخاب آن به مشتری می دهد.
تبلیغات و داشتن کمپین های تبلیغاتی روشی برای معرفی محصول یا خدمات است و هدف آن برقراری ارتباط با افرادی است که تمایل به خرید محصول شما دارند.
استراتژی برنامه ای برای ترغیب مشتریان بالقوه به خرید محصول شما و انتخاب شما در برابر رقیبتان است.
یک استراتژی تبلیغاتی موثر به شما حداکثر بازده سرمایه گذاری را می دهد؛ بنابراین انتخاب درست استراتژی تبلیغاتی برای معرفی محصول یا خدمات حیاتی است. همچنین به یاد داشته باشید استراتژی ای که در گذشته برای شما موثر بوده لزوما الان هم اینگونه نیست؛ مردم تغییر می کنند و این منجر به تغییر دیدگاه و در نهایت الزامات استراتژی می شود.
شش قدم برای طراحی استراتژی تبلیغاتی
طراحی استراتژی تبلیغاتی یک فرآیند خلاقانه است. شما باید کسب و کار و مخاطبین هدف خود را به خوبی بشناسید تا استراتژی ای هدفمند برای افزایش فروش خود طراحی کنید.
در ادامه ۶ قدم اصلی جهت طراحی یک استراتژی مناسب را مرور خواهیم کرد:
هدف خود از تبلیغات را مشخص کنید:
اولین قدم تشخیص هدف شما از تبلیغات است. به طور مثال می خواهید افزایش فروش داشته باشید، محصول جدید معرفی کنید، بازدیدکان وب سایت و فروشگاه خود را افزایش دهید یا علاقه دارید مخاطبان را از مزیت های محصولتان آگاه کنید.
شفاف بودن هدف، قدمی به جلو برای ساخت استراتژی تبلیغاتی است چرا که با استفاده از آن می توانید شبکه های آنلاین که قصد تبلیغ در آن ها را دارید انتخاب کرده و همچنین بودجه خود را تعیین کنید.
پیدا کردن مخاطبین هدف:
قدم بعدی و مهم تر در خلق یک استراتژی تبلیغاتی موثر، تشخیص مخاطبین هدف برای استفاده از این استراتژی است. شناخت مخاطبینی که قصد تمرکز بر آن ها را دارید تاثیر استراتژی را افزایش می دهد؛ چرا که می توانید محتوایی تولید کنید که توجه آن گروه خاص را جلب کند.
شناسایی مخاطبین یا مشتری هدف چندان ساده نیست و فرآیندی پیچیده دارد. مشتری هدف شما کسی است که در نهایت محصول شما را می خرد و می توانید او را با ترسیم یک تصویر از مشتری ایده آل خود مشخص کنید.
بررسی کنید چه کسی روی تصمیم گیری مشتری شما نفوذ دارد؟ مثلا اگر در کار فروش ماشین هستید، مشتری شما فردی با درآمد ثابت است و شغلی ثابت یا کسب و کاری موفق دارد. تصمیم این افراد تحت تاثیر همکاران و خانواده قرار می گیرد. پس هنگام طراحی استراتژی، این افراد را هم فراموش نکنید.
بودجه تبلیغات خود را تعیین کنید:
قدم مهم بعدی تعیین بودجه برای کمپین های تبلیغاتی است. قبل از تصمیم گیری درباره استراتژی در خصوص بودجه خود تصمیم بگیرید. اگر استراتژی شما متناسب با بودجه نباشد، بی اثر خواهد بود.
گاهی اوقات، اگر استراتژی متناسب با بودجه خود ایجاد کنید، هزینه تبلیغاتی اندک هم، تاثیری شگفت انگیز بر کسب و کار شما می گذارد.
انتخاب رسانه برای تبلیغات و برنامه زمانی:
هنگامی که محصول و مخاطب هدف خود را مشخص کردید، قدم بعدی انتخاب رسانه ای است که می خواهید از طریق آن به مخاطبین دسترسی پیدا کنید.
انواع رسانه شامل رسانه چاپی (مجله، روزنانه، بنر)، رسانه دیجیتالی (وب سایت، شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات تلویزیون)، پیام مستقیم، تبلیغات در فضای باز (بیلبورد، اتوبوس و مترو)، تبلیغات رادیو و… است.
تمام این رسانه ها مزایا و معایب خود را دارند. شما می توانید یک یا چند تا از این رسانه ها را برای پیاده سازی استراتژی تبلیغاتی خود انتخاب کنید. مثلا اگر مخاطبین هدف شما افراد میانسال و کهنسال هستند تبلیغات تلویزیون و رادیو و روزنامه مناسب تر است.
از طرفی دیگر اگر مخاطب هدف شما افراد جوان است باید از شبکه های اجتماعی استفاده کنید. چرا که امروزه جوانان و نوجوانان اکثر وقت خود را در این شبکه ها می گذرانند.
پیاده سازی برنامه تبلیغاتی:
قدم بعدی، پیاده سازی استراتژی تبلیغاتی طبق برنامه است و به این پیاده سازی استراتژی تبلیغاتی “کمپین تبلیغاتی” گفته می شود. از استراتژی تبلیغاتی به عنوان نقشه راه برای طراحی کمپین تبلیغاتی استفاده کنید و تمام اجزای کمپین شما مثل موزیک، تصاویر، رنگ ها باید همانطور که در طرح تصمیم گرفته شده، باشند.
داشتن ثبات به خصوص به هنگام استفاده از چند رسانه تبلیغاتی، مهم است به همین دلیل باید از یک تصویر، آهنگ و شعار استفاده کنید تا انسجام را در تبلیغات خود حفظ نمایید.
ارزیابی میزان موفقیت تبلیغات:
قدم آخر اندازه گیری تاثیر و موفقیت تبلیغات است. موفقیت یا عدم موفقیت آن بستگی به بازده سرمایه گذاری شما بر روی طراحی استراتژی دارد.
ببینید که به اهداف خود رسیده اید یا نه. مثلا اگر هدف اولیه افزایش فروش بوده است، بررسی کنید که استراتژی تبلیغاتی شما چقدر در رساندن فروش به عدد مورد نظرتان موفق بوده است.
انواع استراتژی های تبلیغاتی
تبلیغات فصلی:
انواع استراتژی تبلیغاتی برای محصولات فصلی، در یک فصل خاص استفاده می شود.
بسیاری از کسب و کار ها به این نوع تبلیغات تکیه دارند و سعی می کنند محصول خود را قبل از شروع یا در طول فصل تبلیغ کنند.
این روش بازده بالایی دارد؛ زیرا شرکت ها زمانی برای تبلیغ هزینه می کنند که می دانند تقاضا برای آن محصول در بازار موجود است. مثلا تولیدی های لباس همیشه قبل از شروع یک فصل محصولات مربوط به آن را معرفی و تبلیغ می کنند.
تبلیغات در شبکه های اجتماعی:
تبلیغات در شبکه های اجتماعی یکی از محبوب ترین روش های تبلیغات در میان شرکت ها است تا بتوانند با مشتری های خود در ارتباط باشند.
آن ها توضیحات محصول خود را در صفحات رسمی اینستاگرام، فیسبوک و… به اشتراک می گذارند و مردم نه تنها می توانند از این طریق درباره محصول اطلاعات کسب کنند، بلکه با بازار هم در ارتباط بوده و مداوم آن را بررسی می کنند.
برندها کمپین های تبلیغاتی خود را در این شبکه ها اجرا می کنند و همچنین از ویژگی های این شبکه ها نیز استفاده می کنند. مثلا شاید دیده باشید که برخی برند های آرایشی بهداشتی با افراد معروف در شبکه های اجتماعی (Influencer) همکاری می کنند تا آنها محصولشان را به دنبال کننده های خود معرفی کنند.
شبکه های اجتماعی انتخاب اول بسیاری از کسب و کارهای کوچک و بزرگ برای تبلیغات شده است؛ چرا که برخلاف رسانه های تبلیغاتی دیگر، مجبور به پرداخت هزینه های هنگفت برای استفاده از آن نیستند.
همچنین با استفاده از شبکه های اجتماعی امکان بررسی بازخورد مردم در خصوص کمپین های خود را بررسی کرده و با توجه به واکنش ها می توانند آن ها را تغییر دهند.
تبلیغات تصاحبی:
در این استراتژی شما از مشتری هایتان می خواهید که عضوی از کمپین شما شوند. مثلا کمپانی کوکاکولا از مشتریان خود خواست تا با بطری نوشابه یک سلفی از خود گرفته، آن را در شبکه های اجتماعی گذاشته و صفحه کوکاکولا را تگ کنند.
با این راه مردم زیادی محصولات آن ها را خریده و با اشتراک عکس خود در شبکه ها محصول را به دنبال کنندگان خود نیز معرفی کردند.
استراتژی تبلیغاتی مدلینگ:
این استراتژی زمانی است که شرکت ها، با سلبریتی ها و افراد معروف همکاری می کنند تا آنها محصول را تبلیغ کنند. این روش موثری است چرا که تعداد دنبال کنندگان آنها بالا بوده و همه آنها محصول شما را خواهند شناخت.
تبلیغات بر اساس نتایج مثبت:
در این استراتژی تبلیغاتی منحصر به فرد، شما محصول خود را بدون استفاده از نتایج مثبتی که مشتریان شما گرفتند تبلیغ می کنید.
تبلیغات احساسی:
این استراتژی تبلیغاتی با جلب توجه مردم به وسیله تحریک احساسات قوی در آن ها انجام می شود. با این راه شما به وسیله ایجاد یک رابطه احساسی، تصویری مثبت از برند خود برای مشتری ایجاد می کنید.
به همین دلیل شرکت ها از تبلیغ هایی که مردم را به یاد والدین یا فرزندان و دوستان می اندازند، استفاده می کنند؛ چرا که ردپایی در ذهن مشتری به جای می گذراند. این استراتژی برای محبوب سازی برند شما بسیار موثر است.
حال که همه چیز را درباره استراتژی تبلیغاتی می دانید، زمان آن است که دست به کار شوید و از قدم اول شروع کنید. به یاد داشته باشید که استراتژی تبلیغاتی متناسب با کسب و کار خود طراحی کنید و برنامه ای مدورن برای راه اندازی کمپین های تبلیغاتی داشته باشید. بعد از پیاده سازی آن تاثیر شگفت انگیز آن را خواهید دید.
شایان ذکر است، در کنار روش های خلاقانه تبلیغات، شما می توانید از خدمات بازاریابی و تبلیغات کانون تبلیغات پاسارگاد، بهره مند شوید.
کانون تبلیغات پاسارگاد با ارائه خدمات مشاوره تخصصی کسب و کار، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.
منبع: Advertising Strategy in Marketing