پیگیری پروژه های سئو، مانند رسیدن به یک هدف متحرک است. به روز رسانی های الگوریتم، استخراج کلمات کلیدی و نوآوری های موجود در آن، بیانگر آن است که سئو همیشه در حال حرکت است.
در حالی که هدف نهایی سئو یکسان است، تاکتیکهای رسیدن به آن هرسال متفاوت تر از سال های گذشته است.
در این مطلب چالشهای برتر سئو در پیش روی بازاریابان در سال ۲۰۲۲ و پنج روند بزرگی که در سال جاری با آن مواجه می شویم را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
چالش های سئو در سال ۲۰۲۲
بر اساس یک نظرسنجی، سه چالش اصلی بازاریابی سئو به شرح زیر است:
۱. تغییر الگوریتم
چالش شماره یک برای بازاریابان هم سو بودن با تغییرات الگوریتم است. البته این مطلب چندان اهمیت ندارد زیرا به عنوان مثال، تنها در سال ۲۰۲۰، گوگل بیش از ۵۰۰۰۰ آزمایش انجام داد که منجر به بیش از ۴۰۰۰ تغییر در جستجوی گوگل شد.
این آمار ممکن است برای اکثر بازاریابان بسیار طاقت فرسا باشد. زیرا وقتی گوگل دائم تغییر مسیر میدهد، چگونه می توان موفق شد؟
نکته کلیدی درخصوص این سیاست این است که اگر تغییر قابل توجهی در الگوریتم های گوگل ایجاد شود، صنعت سئو احتمالاً در مورد آن نظر خواهد داد و آن را تایید خواهد کرد.
استراتژی دوم ممکن است غیر منطقی به نظر برسد. این استراتژی تاکید دارد شما منتظر نتایج بعد از به روز رسانی باشید. زیرا در برخی موارد، گوگل متوجه تغییرات بی نتیجه و بی حاصل اصلاحات شده و آنها را حذف می کند.
۲. عدم رتبه بندی
سئو یک بازی طولانی مدت است. برخلاف جستجوی پولی، بهبود نتایج در گوگل به زمان بیشتری احتیاج دارد.
برای نمونه، سئو مانند یک صندوق سرمایه گذاری مشترک است که به آرامی و در طول زمان ایجاد می شود. مانند بازار سهام نیست که شما سود و زیان را در زمان واقعی ببینید.
راه حل هایی برای رفع رتبه پایین در گوگل وجود دارد، مانند سئو فنی و بازاریابی محتوا. با این حال، توسعه استراتژی های بلند مدت و ابتکار در این دانش، از اهمیت بالایی برخوردار است.
۳. تحقیق درخصوص کلمات کلیدی
کلمات کلیدی اساس و پایه سئو هستند. اما امروزه، گوگل به جای جستجوی برای یک کلمه کلیدی، نگاهی سطح بالا به وب سایت شما می اندازد تا اطلاعات کافی درخصوص دامنه و ارتباط آن دریافت کند.
این به این معنای آن است که روش کشف کلمات کلیدی برای یک محتوا تمام شده است. در عوض، درک نیازمندی های کاربر در وب سایت شما از اهمیت بالاتری برخوردار است. با این درک، می توانید کلمات کلیدی بهتری جستجو کنید و بر اساس این بینش، محتوا بنویسید.
۵ گرایش بهینه سازی سئو در سال ۲۰۲۲
۱. جستجوی صوتی و موبایلی
حدود نیمی (۴۴٪) از تمام کاربران اینترنت در ایالات متحده از دستیار صوتی گوگل استفاده می کنند.
نمی توان انکار کرد که جستجوی صوتی در حال تبدیل شدن به بخشی از زندگی روزمره ما است. اما چگونه میتوانیم محتوای خود را برای افرادی که با گوشهایشان جستجو میکنند (نه با چشمانشان) بهینه کنیم؟
پاسخ واضح است؛ سایت خود را برای موبایل بهینه کنید. از آنجایی که بیشتر جستجوهای صوتی در تلفن همراه و دستگاه های هوشمند انجام می شود، منطقی است که گوگل سایت های سازگار با موبایل را بر دیگر وب سایت ها ترجیح دهد.
استراتژی دیگر این است که محتوای خود را مجدداً بررسی کنید تا سؤالات رایجی که کاربران ممکن است بپرسند را دربرگیرد. به عنوان مثال، کلمات کلیدی کاربردی توسط مخاطبین خود را شناسایی کنید و آنها را در هدرهای h2 یا h3 قرار دهید.
۲. قوی کردن هدرهای صفحه
در سال ۲۰۲۱، گوگل یک ویژگی جدید رتبه بندی جستجو به نام Passages را ارائه کرد. این ویژگی به گوگل امکان میدهد بخشهای خاصی از یک صفحه را رتبه بندی کند.
به عبارت دیگر، بهجای رتبه بندی کلی یک صفحه، اکنون گوگل به بخش های مختلف یک صفحه امتیاز می دهد.
برای بازاریابان، این تغییر (با فرض اینکه صفحات شما سازماندهی شده باشند) دلیلی برای نگرانی ندارد. در غیر این صورت، ایده خوبی است که هدر خود را قوی تر کنید تا گوگل را مجبور کند که محتوای شما را بدون توجه به نشانه گذاری درک کند.
به خاطر داشته باشید که سایر فاکتورهای رتبه بندی صفحات همچنان اعمال میشوند؛ بنابراین از بک لینک ها، کپی رایتینگ بهینه شده سئو و سایر استراتژیهای رتبه بندی غافل نشوید.
۳. سرفصل های احساسی
آیا تا به حال روی عنوان و تیتری از روی احساسات کلیک کرده اید؟ به نظر می رسد، تحقیقات زیادی برای شناسایی عناوین قابل کلیک که باعث برانگیختن احساسات کاربر شوند، انجام شده است.
اخیرا بر اساس مطالعه ای که ۵ میلیون عنوان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بود، عناوین احساسی (چه مثبت یا منفی) دارای نرخ کلیک بالاتری نسبت به عناوین خنثی بودند.
طبق گفته ها، عناوین دارای بار احساسی، مخاطب پسند هستند. پس روش تله کلیک (تیترهای جذاب که باعث جذب کاربر می شوند) را به کار گیرید.
ولی باید توجه داشته باشید از کلمات مشمئزکننده استفاده نکنید. به عنوان مثال همان مطالعه نشان داد که “کلمات قدرتمند” یا کلماتی که به طور خاص برای جلب توجه طراحی شده اند، می توانند بر نرخ کلیک تأثیر منفی بگذارند.
کلمات قدرتمند شامل عباراتی مانند باور نکردنی، احمقانه و دیوانه هستند. در حالی که این کلمات ممکن است در رسانههای اجتماعی بسیار پر کاربرد باشند، میتوانند به نرخ کلیک طبیعی شما آسیب بزنند. بنابراین اصلاً از آنها استفاده نکنید.
۴. استفاده از ویدئو در نتایج جستجو
احتمالاً تا به حال با یک ویدئوی آموزشی یوتیوب روبرو شده اید. این ویدئوها معمولا در جستجوهایی یافت می شوند که در آن خواننده به دنبال دستورالعمل های گام به گام است.
به عنوان مثال، تصور کنید که در کنار جاده لاستیک خودروی شما پنچر شده است. یک جستجوی گوگل برای عبارت “چگونه پنچر لاستیک را تعمیر کنیم” شما را به ویدیوی زیر هدایت می کند:
محتواهای ویدئویی همیشه در صدر نتایج جستجو هستند و پیشبینی می شود که گوگل به ترکیب ویدیو با محتواهای متنی در نتایج جستجو ادامه دهد. با در نظر گرفتن این موضوع، بهینه سازی ویدیوها برای جستجو ضروری است.
در اینجا چند راه برای رسیدن به این روش وجود دارد:
ویدئوهای یوتیوب خود را قسمت بندی کنید: تقسیم بندی ویدئوهای شما بر اساس موضوع، این امکان را به بینندگان و گوگل می دهد تا محتوای یک فیلم را به طور کامل درک کنند. همچنین برای گوگل استفاده از کلیپ های شما آسان تر می شود.
استفاده از زیرنویس: زیرنویس به یوتیوب و گوگل کمک میکنند همه کلمات ویدیوی شما را متوجه شوند. درست است که یوتیوب زیرنویس خودکار دارد ولی این توضیحات همیشه دقیق نیستند. بنابراین بهتر است که به صورت دستی اضافه کنید.
عنوان، برچسب و توضیحات خود را بهینه کنید: ویدئوها مانند صفحات وب هستند. آنها باید دارای عنوان، توضیحات و برچسب باشند. ویدئوها را با استفاده از بهترین شیوه های سئو بهینه کنید.
در نهایت، ایجاد ویدئو در وبسایت و پستهای وب سایتتان ضرری ندارد ولی میتواند نرخ پرش را بهبود بخشد.
۵. اصلاح محتوا برای بخش “People Also Ask” گوگل
در حین جستجو در گوگل، ممکن است متوجه بخش “People Also Ask” گوگل شده باشید. در واقع، ۴۳ درصد از سوالات کاربران شامل این قسمت است.
در آخر شما می توانید با انجام برخی تغییرات جزئی در محتوا، شانس خود را برای ارتقاء رتبه وب سایت خود در موتورهای جستجو افزایش دهید.
از آنجایی که اکثر جستجوی کاربران با کلمات سوالی مانند “چه”، “چرا” و “چه زمانی” شروع میشوند، ایده خوبی است که پرسش مخاطبین و پاسخ ها را در محتوای خود بگنجانید.
میتوانید از ابزار تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید. به عنوان مثال کلمات کلیدی را در سوالات خود بگنجانید، سپس این پرسش ها را در سرفصل های صفحه خود قرار دهید.
یا یک بخش پرسش و پاسخ در پایین صفحات وب خود اضافه کنید. این روش نه تنها نکات کلیدی را برای خواننده خلاصه می کند، بلکه مزایای مفیدی برای سئو دارد.
تنها عامل ثابت در دنیای سئو تغییر است. در حالی که ممکن است به نظر برسد این تغییرات خارج از کنترل ما هستند، ولی خیلی چیزها از جمله نحوه واکنش، در کنترل ما هستند. با درنظر گرفتن روندها و پیروی از آنها سئوی وب سایت خود را بهینه کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بهینه سازی محتوا برای وب سایت خود به صفحه خدمات بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO) مراجعه فرمایید.
منبع: SEO Trends to Leverage in 2022